donderdag 7 mei 2009

Konijn in wijn

Ja, wij hebben weer gekookt voor de (mensen-)eetclub. Omdat wij eerder hebben ervaren met het bereiden van konijn, dat onze poezenbeesten elke handeling in de keuken willen volgen bij een dergelijk kookproces, en wij dus de kans lopen te struikelen of op staarten te trappen (of erger), verzonnen wij iets om ze af te leiden. Het hele proces hebben wij natuurlijk weer vastgelegd. Dat houdt wel in dat wij niet kunnen zeggen hoelang de werkelijke, dus actuele bereiding van dit gerecht duurt. Wij schatten het op een uurtje of twee, inclusief stooftijd. Dus dat valt reuze mee! Als u nog vragen heeft, beantwoorden wij deze gaarne. Maar dan moet u ze wel stellen.

De Baas van het lkb.

4 opmerkingen:

ina zei

De voorproever kijkt sceptisch. Vond hij het wel lekker?

Annemieke zei

Het ziet er lekker uit! Heb eerlijk gezegd nog nooit konijn gegeten.

Zag ik nou goed dat Japekop alleen kwam voorproeven, terwijl Cera juist weer alleen met het kattenkruid in de weer ging?

De baas zei

Voor deze oplettende lezers:
Japekop was tijdens het uitdelen van kattenkruid niet aanwezig. Hij was nog moe van een dakinspectie en lag boven te slapen. Cera is tijdens de wachttijd, toen de anderen boven waren dus, vertrokken. Het gebeurt gelukkig hier wel vaker dat bezoek ook weer weggaat.
Japekop heeft 's avonds nog een blaadje kruid gegeten. En verder over de vloer liggen rollen op de plek waar het spul had gelegen.
Het stukje konijn moest natuurlijk eerst goed besnuffeld worden door onze voorproever. Dat hoort er namelijk bij, bij het voorproeven dus. Daarna heeft hij in rap tempo enkele stukjes uit onze handen getrokken en ze met smaak opgegeten. En hij heeft ons daarbij ook nog (per ongeluk) in de vingers gebeten. Nou, dat zegt genoeg, heh?
Wilt u ook een keer komen voorproeven? Dan mag u ons alleen niet bijten, dat stellen we als voorwaarde.

marian zei

Het is weer smullen geblazen en zo heb ik weer een nieuw recept! En wanneer komt nu de tonijntaart? Trouwens een mooie presentatie met het extra ingredient van het kattenkruid!