zaterdag 1 mei 2010

Zes haarfabrieken....


De Boez had het vanochtend al vroeg door. Nee, dit was geen weer om naar buiten te gaan, zelfs niet om op Oscar te wachten en hem te verwelkomen. Maar gelukkig stond het Poezenloket open, en zo kon Boez toch Os aan zien komen. Als hij tenminste zou komen, want het was dus echt hondenweer.
Gelukkig, Oscar kwam. Maar ze gingen niet buiten spelen natuurlijk.



De dag dan maar beginnen met een dutje, jongens? Ja, gezellig bij mevrouw Katblad onder de tafel. Die zat toch de krant te lezen en was al klaar met het zuigmonster en de dweil. Bovendien was het boven al vol met andere haarfabrieken. Vol? Hoezo?



Wel, Japekoppie lag op het bed. Zijn bed. Erg ontspannen lag hij er niet bij, want hij moest opletten dat niemand het in zijn hoofd zou halen bij hem te komen liggen. Zelfs mevrouw Katblad was niet welkom....


Onze buurjongen Charli was er ook. Hij had een zeer slechte dag achter de rug en wilde op een veilige plek wat slaap inhalen. Ja, want het was de eerste nacht geweest in zijn oude huis, hij had dus weer een verhuizing meegemaakt en was alles behalve tevreden over de resultaten van de verbouwing. Bovendien had Ollie de hele nacht zitten janken (Charl zelf trouwens ook) en verder lag er overal nog stof en kalk. Dus toen vanochtend de voordeur van zijn huis was open gegaan, was het besluit snel genomen: effe bij moe op bezoek, of ze dat nu wilde of niet. En ja, ook jammer dat broer Japekop chagrijnig was, maar daar had Charli maling aan. Hij pikte de slaapzak in en een knap mens of knappe haarfabriek die hem daar weer af zou krijgen!
Toen wij Charl fotografeerden, was hij in diepe slaap.



Cera sliep niet. Nee, zij was bezig met haar toilet en sloeg geen plekje over. Ze had dus geen tijd om te po(e)seren maar dat hoefde ook niet.



Mevrouw Troy heeft natuurlijk ook haar eigen plek, en dat is er een met uitzicht op de straat. Erg belangrijk dat je kunt registreren wie er buiten loopt te zooien of klooien en zo stom is om zich nat te laten regenen, heh? Ja, mevrouw Troy is een beetje een controlefreak maar dat hoort natuurlijk ook bij haar funktie als receptioniste en hoofd van de bewaking.
Wel haarfabrieken, sudder maar lekker verder hoor! Misschien wordt het nog droog vandaag en kunnen jullie straks nog even een frisse neus halen! Maar voorlopig ziet het er somber uit. Zucht...

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Boez zit er niet zo charmant bij op die eerste foto!

Hans zei

Dit is geen "Hof is vol", maar de "Zoete inval".

Vooral dat olijke snuitje van Os spreekt boekdelen. En ik hoop dat Charli en Ol weer lekker kunnen bijkomen, als ze hun huis naar hun inzicht hebben ingericht! (Een nieuwe bank bijvoorbeeld schreeuwt om aanpassingen, daar heeft Garfield veel wijze lessen over)

ina zei

Sterkte ermee, mevrouw Katblad.
Nog even en we moeten een collecte houden om u groter te laten wonen.