zondag 23 mei 2010

Betere positie.


Ach, wat zat mevrouw Troy weer lief naar de vogeltjes in de boom te kijken. Tenminste, dat dachten wij. En we keken met haar mee omhoog, nieuwsgierig naar de soort en het aantal. Doch, geen vogeltjes in de boom! Misschien hadden die er wel gezeten, maar nu toch echt niet meer! Want wat was het geval?



Een bijzonder soort boomklevertje in de vorm van een haarfabriek. En zonder vleugeltjes dus. Nou Os, dat heb je knap gedaan. Had je er al over nagedacht hoe je weer naar beneden komt? En wat heeft je er toe bewogen om in die boom te klimmen? Bestudering van de luizen zeker? (U ziet duidelijk de witte coconnetjes van de gigantisch veel dopluizen bij ons in de Lindebomen. We zijn niet blij met deze luis want het regent de hele dag "plak" op de straat, op onze fietsen, wielhuizen, buitentafel etc. En nog erger: de luizen dalen ook neer op onze planten! Daar ben je dus mooi klaar mee...... Maar dat terzijde.)




Wel Os, weet je al hoe je weer naar beneden komt? Nee, wij gaan niet de brandweer bellen en ook niet op een wiebelende ladder staan. Niet nodig, zeg je?




Nee, niet nodig. Oscar weet uitstekend dat hij zich gewoon uit de boom moet laten zakken, met zijn staart naar beneden dus. Daar kan de Boez nog wat van leren heh? Ja Os, je bent een knappe jongen. Goed dat je mensen je nageltjes niet knippen ondanks dat je de bank vernielt, anders was je nu al naar beneden gedonderd. Ja, je hebt nog een aardig eindje te gaan, maar je gaat het redden, dat zien wij zo!



En jawel, Oscar kwam veilig beneden, helemaal zonder problemen. Ach, de Os heeft vele talenten, daar zijn we zo langzamerhand wel achter. Misschien moeten wij hem promoveren. Nu is hij nog leerling-verslaggever bij het Katblad, maar eigenlijk verdient hij een betere positie. Maar welke? Denkt u met ons mee?

2 opmerkingen:

Wilma zei

Misdaadverslaggever i.o. (in opleiding)misschien? Daar vind ik hem nou echt het typje voor.

Anoniem zei

Of sportverslaggever?