zondag 9 mei 2010

Pestkop van beroep (deel 2)


Ha ha, hadden ze toch mooi die Zwarte Gijs voor de gek gehouden, niet? Oscar en Boez vierden feest in de Steeg van Storm. Rennen, dollen, uitdagen etc. Beiden met opgeheven staart; een lust om naar te kijken!



En Gijs? Die had niet kunnen verkroppen dat hij de Boez had laten ontsnappen. Hij moest zijn gram halen, en terwijl wij naar de dollende vriendjes in de Steeg aan het kijken waren, was hij naar de overkant van de straat gekomen en had Lima een pak slaag gegeven. Arme Lima. Die zat helemaal angstig weggedoken tussen de plantenpotten terwijl Gijs terugkeerde naar zijn buitentafel. Gijs keek nog even achterom, naar Os en Boez die nog steeds enorme lol aan het maken waren. Nee, aan die twee was geen eer te behalen.
Cera had zich ondertussen veilig bij de jongens in de Steeg gevoegd, Lima zat weggedoken tussen de planten. Tja, wat was er dan nog voor Zwarte Gijs te doen?



Niks. Dus wilde hij naar binnen, zijn huis in. En daar Gijs beneden geen toegang tot zijn huis had, klom hij razendsnel via de blauwe regen omhoog naar het balkonnetje (zonder bodem). Helaas, ook de deuren daar waren dicht! Er zat dus niks anders op voor Gijs om wat heen en weer te lopen over het hek. Misschien kwam er wel iemand om hem binnen te laten?



Nou, mooi niet dus!







Nee, terug naar beneden zou gezichtsverlies betekenen! Dus dan maar blijven zitten, heh?





Nee, Gijs had het niet best! Vooral niet omdat Cera heel uitdagend schuin onder het balkon over de straat aan het rollen was....



Ja, het lijkt wel of Cera steeds brutaler wordt! In elk geval was ze helemaal niet bang voor Zwarte Gijs. Want voordat hij beneden zou zijn, was zij natuurlijk allang weg. En ondertussen werd de pestkop dus maar mooi zelf gepest door zijn favoriete slachtoffer!
Wel, de fotograaf wilde nu eindelijk wel weer eens naar huis voor een kopje koffie, en mevrouw Katblad dacht daar hetzelfde over.
We weten dus niet hoe en wanneer Zwarte Gijs beneden is gekomen, of in zijn huis. En even later kwam de hele troep haarfabrieken de redactie binnen om wat brokjes te komen eten. De fotograaf wilde toen graag een stroopwafel maar mevrouw K. bedankte. Maar dat is verder niet belangrijk...

1 opmerking:

ina zei

haha, die Cera!