donderdag 20 mei 2010

Slechte munt.


Gisteren zagen wij Oscar bezig in de Kruidentuin; hij was aan het klooien en zooien. Tenminste, zo leek het. Want wat hij nu precies tussen de planten op bovenstaande foto deed, werd ons niet duidelijk. Er waren geen vlinders of bijen en hommels te bespeuren, wij namen geen andere haarfabrieken waar, en verder zagen wij ook niets bijzonders. Vandaar dus dat we het op klooien en zooien houden.
Toen hij daarmee klaar was, ging hij naar het centrum van de tuin waar alle nieuwe, kleine kruidenplantjes staan.



Daar ging hij er gewoon bij liggen. Op zich natuurlijk helemaal niets bijzonders, maar hij plette dus wel een paar muntplantjes! Niet dat wij dat nou zo ontzettend erg vonden, want deze plantjes zijn niet van de beste soort. Deze munt heeft namelijk donkere steeltjes en smaakt erg scherp. Wij probeerden met deze variƫteit eens een kopje thee te zetten, maar het resultaat viel dus bitter tegen. Dat neemt echter niet weg dat Os zomaar met zijn dikke lijf bovenop de kruidenplantjes mag gaan liggen, want het is eigenlijk wel de bedoeling dat de kruidenplantjes (hoe slecht van smaak ook) gaan groeien, zodat de tuin weer op een echte tuin gaat lijken! Maar dat is de persoonlijke mening van de fotograaf (en mevrouw Katblad niet te vergeten). Gelukkig begreep de Os onze vermaning en zocht zijn vertier elders.



Het kan zijn dat Os zich diep beledigd voelde, want hij verdween tussen de sprieten en kwam niet meer tevoorschijn, hoe wij hem ook toeriepen en smeekten zijn snuit te laten zien. Maar nee dus. Teleurgesteld keerden wij huiswaarts.

2 opmerkingen:

katja zei

Hihihi, fantastische foto, die laatste !

marian zei

Misschien wilde Oscar eens een andere aftershave gebruiken, eentje die naar munt ruikt.Maar of dit nu zo slim is, dat betwijfel ik.