donderdag 6 mei 2010

Afstand houden.


Nee, dit is niet onze Boez maar de huisgenoot van Oscar, Lima genaamd. Wij zien hem overdag niet zo vaak buiten, want Lima gaat liever 's ochtends vroeg of 's avonds laat de straat op. Maar vandaag was hij er dus wel midden op de dag. Hij hield zich echter wel een beetje afzijdig, en dat terwijl de Boez en Oscar achter elkaar aan liepen te rennen, vlak bij zijn huis.




Ja, Lima bleef dichtbij zijn tafel en hield vooral de Boez goed in de gaten. De twee zouden zomaar, gezien hun uiterlijk, broertjes kunnen zijn! Maar hebben dus nog nooit eens fatsoenlijk kennis met elkaar gemaakt. Nee, want Lima is niet zo gauw intiem met andere haarfabrieken. En ook niet met mensen trouwens.



De Boez daarentegen wil graag met iedereen vriendjes zijn. Ook met Lima dus, maar toch bleef Boez op een afstandje naar Lima zitten kijken. Nou ja, afstand, we hebben het over een metertje of vijf. Maar het gaat er dus om dat de Boez niet dichterbij durfde te komen.
Lima straalt blijkbaar iets uit van 'kom maar op als je het lef hebt!', en onze reporter had het lef duidelijk niet.



Om zijn vriendelijkheid te tonen, ging Boez een beetje liggen rollen, een soort van show opvoeren voor Lima. Misschien kon hij op die manier Lima verleiden tot vriendschap? Nou, Lima reageerde helemaal niet op de kunstjes van de Boez. Hij vond het allemaal maar flauwe kul en trapte er niet in.



Boez bleef zijn best doen maar het haalde helemaal niets uit. Hij werd alleen maar vies van het straatvuil en daar was mevrouw Katblad dan weer niet zo blij mee. Maar laten we de Os niet vergeten heh? Hij was ook nog steeds in de buurt en dus konden we erop wachten! Waarop?




Nou, daarop dus!
Lima zag het aan het dacht er het zijne ervan. Hij bleef rustig zitten kijken naar hoe zijn huisgenoot Oscar de buurjongen Boez te grazen nam. Had Lima niet graag willen meespelen? We weten het niet. Misschien gebeurt dat nog wel eens. Of niet.

3 opmerkingen:

Inge zei

Erg mooie foto's! En wat ligt Boez er weer lekker uitsloverig bij naast het paaltje.....
Lima is trouwens ook een mooi ventje!

Annemieke zei

Leuk om weer wat over Lima te lezen! Inderdaad een mooi ventje en HEEL anders dan Oscar, dat blijkt wel.

Wilma zei

Wat een ontzettend lief koppie heeft Lima toch. Jammer dat hij de moed niet heeft om gezellig mee te spelen. Alles veilig van een afstandje bekijken. En de Boez doet weer zo heerlijk zijn best om lief te doen!