zaterdag 8 mei 2010

Kaboenk.


Het was een grijze dag en het spetterde. Maar dat is geen reden voor Cera om alsmaar binnen te zitten, dus trok ze er op uit. Via het Zooiplein klom ze met gebruikmaking van een klimop naar het garagedak, en daar vandaan kon ze naar de dakgoot aan de Katbladstraat komen. Ja, bij ons aan de overkant, dus het dak van het huis waar zij vroeger woonde. Wilde zij naar haar oude huis terug misschien? Of behoort deze plek wellicht nog steeds tot haar territorium?



In elk geval, toen Cera mevrouw Katblad in de straat ontdekte, vond ze het tijd om naar huis te komen. Eerst terug naar het garagedak, en al is ze tegenwoordig wat aan de zwaardere kant (bijna 5 kilo), ze springt nog als de beste. Maar dat kunt u zelf zien op de foto.



Daarna moest Cera van het garagedak naar beneden. Een sprong van het dak af naar de straat is onhaalbaar, dat kan iedereen zo zien. Maar gelukkig staat er precies op die plek een blauwe container (niet dat de kleur er wat toe doet, maar goed). Cera hangt eerst even over de rand heen, zoekt met haar bevallige pootjes de bakstenen op en zet zich daar af om vervolgens netjes op de container terecht te komen. Vorig jaar hoorden wij nog een "poink"als ze dat deed, nu is het een zeer duidelijk KABOENK!
Ja, wij zullen het een keer filmen, dan kunt u precies zien wat wij bedoelen.

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een mooie actiefoto's van Cera!

Hans zei

Ik heb het vermoeden dat ze de nieuwe Lap wou gaan bekijken. . . .

marian zei

Goed zo Cera! Dat was een hele onderneming weer! Tsja en dat oude huis.. wie weet staat er ooit nog eens een raam open?