woensdag 12 mei 2010

Rare geluiden.


Boez liep thuis te janken. Ja, want zijn boezemvriend Oscar was met een andere haarfabriek gaan spelen, en dat was Monster. En de Boez is niet zo dol op Monster, dus was hij naar huis gekomen en ging daar een beetje lopen janken. Wij gingen maar eens kijken hoe en waar Os en Monster aan het spelen waren, en namen de camera mee. Zouden die twee net zo leuk stoeien en rollebollen als de boezemvriendjes altijd doen?
Wel, dat viel tegen. Het had meer te maken met jagen op elkaar en elkaar uitdagen. Geen omhelzingen dus. Wij volgden de twee naar het Zooiplein.



Daar moest de Os natuurlijk een zandbad nemen, en Monster deed hem na. Want al is Monster al bijna net zo groot als Os, hij is nog een stuk jonger en denkt dat het goed is om Os na te doen. Om te leren dus, heh?
Even later liepen de twee wat om de glijbaan en zandbak heen te klooien en zooien, en toen Monster dicht langs de klimop kwam, liet hij zich vallen. Ja, want hij hoorde interessant gekwetter en wilde dat bestuderen. Hij lag daar en luisterde. Hij keek ook, maar zag niks.



Wij keken ook, maar zagen eveneens niks!


Ziet u wat? Nee heh?
Maar het gekwetter was dus duidelijk hoorbaar. Wij dachten het geluid te herkennen als dat van merels, en eerlijk gezegd is die klimop ook wel een fantastische plek voor een nest!



Toen hield het geluid op. Monster snapte er niks van. Had hij het zich allemaal verbeeld? Was hij soms gek aan het worden?



Nee, want daar was het weer! Rare geluiden vond Monster, en zo boeiend dat hij Os helemaal was vergeten.


En Os had geen zin meer in Monster. Een speelkameraad die naar merels gaat liggen luisteren en geen aandacht meer schenkt aan jou, daar heb je niks aan. Uit verveling ging Os maar spelen met een takje, en erop bijten en kauwen. Je moet toch wat heh? Toen bedacht hij zeker dat er nog een Boez op de wereld was, want opeens liep hij in de richting van de redactie en liet Monster achter op het Zooiplein.
De fotograaf volgde Os, en toen wij onderweg omkeken, zagen wij Monster van het Zooiplein komen en de Katbladstraat uitlopen. Zonder vogel in zijn bek trouwens.

1 opmerking:

Annemieke zei

Gelukkig bleven de merels veilig achter de bladeren!