woensdag 19 mei 2010

Thas pest iedereen....


Thassos kwam de Kruidentuin binnen en viel direct Mini (die ruzie zocht met Cera) aan. Mini vluchtte eerst tussen de varens, maar Thas achtervolgde haar en dus rende de kleine Ka voor haar leven totdat ze onder een dichte lavendelstruik kon kruipen. Ja, die bood voldoende beschutting. Nee, daar kon Thas niet meer bij haar komen. We dachten eerst dat Thas de fotograaf wilde begroeten maar dat was niet zo. Mini was hem ontglipt dus moest hij op zoek naar een volgend slachtoffer.



Oscar zat in het midden van de Kruidentuin een beetje debiel om zich heen te kijken, zich van geen gevaar bewust en dus een goed slachtoffer voor Thassos. Ja hoor, Thas sprong op de paaltjes en stormde op de arme Os af.



Gelukkig had Os op het laatste moment door dat Thas weinig goeds in de zin had, en zette het op een lopen. Hij sprong uit het midden van de Kruidentuin en dook tussen de stekelige bladeren van Kaija's boom. Os was daar veilig, en Thas keek op zijn neus. Dan maar op zoek naar een volgend doelwit?



Ja hoor, al snel had hij Cera gevonden. En Cera had geen kans. Ze had dat zelf heel goed in de gaten, deed een stap naar voren en begon flink tegen Thas te blazen. Niet dat Thas zich daar wat van aantrok natuurlijk! Grommend kwam hij naderbij terwijl Cera in elkaar kroop. En net op het moment dat Thas wilde toeslaan, greep mevrouw Katblad in. Ja, we weten dat dat eigenlijk niet mag, ingrijpen. Maar om de een of andere reden voelt mevrouw K. zich extra verantwoordelijk voor Cera, en voor ze het wist stond ze keihard naar Thassos te blazen. Thas wist natuurlijk niet wat hem overkwam en schrok zich het apezuur. Ja, deze gemene kat was te groot voor hem. Hij stoof de Kruidentuin uit en verdween in de Parallelstraat. Zo, opgeruimd staat netjes, zei mevrouw K. tegen de andere haarfabrieken. Maar deze waren ook een tikje van streek door de onverwachte actie van mevrouw K. Het duurde daarom nog een paar minuten voor er weer onbezorgd verder gesnuffeld werd tussen het groen. En toen kwam de Boez ook tevoorschijn. Ja, want hij had zich al die tijd verscholen gehouden in de struiken! Zo komt het dat hij verder ook niet voorkomt in dit nieuwsbericht. Wel, mevrouw Katblad had genoeg emoties te verwerken gekregen en besloot terug te keren naar de redactie. De haarfabrieken volgden haar, maar dat is niet zo abnormaal.
nb: Mini bleek verdwenen; zij had de tuin blijkbaar al op een eerder tijdstip verlaten....

1 opmerking:

ina zei

Wat een dikke staart heeft Thassos!
Hij is geen lieverdje; ik kan mevrouw Katblad goed begrijpen dat ze Cera wilde beschermen. En omdat ze het op zijn kats deed vind ik dat het in dit geval best mocht.