dinsdag 18 mei 2010

Mini pest Cera.


Mini links, Cera rechts.

Cera zat lekker tussen de plantjes te snuffelen en vermaakte zich uitstekend. Nee, er was geen vuiltje aan de lucht. Totdat Mini arriveerde. Ja, de kleine Ka had er helemaal zin in: ze zou Cera wel eens even lekker dwars gaan zitten, ongeacht of Cera dat nu leuk zou vinden of niet. En Cera vond dat toevallig niet leuk.



Dus Cera nam de poten en verdween tussen de Nepeta, iets verderop. Natuurlijk was het daarmee voor Mini niet afgelopen. Nee, Mini volgde Cera eerst alleen met haar ogen, en later met haar hele (dunne) tijgerlijfje.



Toen Mini dichtbij genoeg was, uitte ze een aantal bedreigingen. Cera kroop in elkaar en snoof de geur van de Nepeta op. Dat vonden wij erg verstandig van haar want je moet natuurlijk in alle omstandigheden zo rustig mogelijk blijven. Wat er verder gebeurde? Wel, Mini ging nog een poosje door met om Cera heen te springen en op te jagen. Er werd daarbij niet gemept, dus dat viel dan nog mee. Maar dat was nog niet het einde van het verhaal. Net toen Mini bovenop Cera wilde duiken, trok iemand anders de aandacht. Maar daar leest u later meer over.

3 opmerkingen:

ina zei

Mini is een schrikje van de buurt aan het worden als ik het zo zie.

katja zei

MvdB (Mini-schrik van de Buurt) ?

Annemieke zei

Haha - inderdaad MvdB, want tegen Thassos kan ze niet op. Is Thassos de echte SvdB al tegengekomen? Dat lijkt me een interessante ontmoeting!