vrijdag 14 mei 2010

Want je weet maar nooit...


De Boez was het dak op en Oscar lag zich derhalve stierlijk te vervelen. Gelukkig kwam de fotograaf langs en dat gaf zicht op een beetje vertier voor Os.
Nee, de fotograaf ging niet wandelen, alleen een kort bezoekje brengen aan de Hoftuin, maar dat was voor Os al genoeg. Alles beter dan maar wat rondhangen, heh? Ja, en de Boez kon erin zakken, voor nu dan.



Os snuffelde wat in het rond in de Hoftuin, en sprong het muurtje op en af. Hij had het zo druk daarmee, dat hij niet in de gaten had dat Rooie Gijs op hem af kwam. De fotograaf wachtte vol spanning op wat er vervolgens ging gebeuren. Immers, Gijs is niet zo'n lieverd en bovendien ook nog de partijleider van Hof Is Vol, niet? Daarom dus!



Maar wat gebeurde hier! Een beetje neuzen? Jazeker!
Er werd niet gegromd, en ook niet gemept. Was dit Rooie Gijs eigenlijk wel of hadden wij ons vergist? Liep er soms nog zo'n eh.... rond? Een dubbelganger?
Nee, dit was toch echt R.G. hoor! Maar misschien was hij gewoon wel niet in goede doen. Of was dit gewoon een afleidingsmanoeuvre en moesten de klappen nog komen.... Laten we maar gauw verder kijken!



Nee, Gijs ging niet over tot meppen, maar Os had in zijn ogen gekeken en zijn geur opgesnoven en besloot zich voorzichtig te verwijderen. Over het muurtje in rustig tempo... Lala lala la! Niks aan de hand! Pompompomtiedom... En dan toch maar de Hoftuin uit heh? Want je WEET inderdaad maar NOOIT!

2 opmerkingen:

ina zei

Groot gelijk, Oscar. Met R.G. weet je het inderdaad nooit. Ik heb ook een paar keer een bloedige schram op mijn hand opgelopen toen ik hem vriendelijk aan het aaien was.

Annemieke zei

Gijs was zeker in een (zeldzame) goede bui! Maar wel fijn om te zien dat hij niet altijd zo'n knorrepot is.