vrijdag 14 mei 2010

Flinke kibbelpartij.


Omdat wij een hoop gesis en gegrom hoorden, gingen we maar eens kijken wat er aan de hand was bij onze buitentafel. We zagen mevrouw Troy op de bank zitten maaien naar iets onder de tafel, en dat iets was dus Mini (zie foto). Mini is erg goed in het onder tafels zitten, maar dit maal had ze toch echt de verkeerde tafel uitgekozen. Ja, Mevrouw Troy was namelijk helemaal niet gediend van Mini's aanwezigheid en deelde een paar rake klappen uit! Het arme slachtoffer wist niet wat haar overkwam. Zijzelf is toch altijd en overal de baas? Nou zat hier zomaar zo'n ouwe tante een beetje agressief te wezen, en zij kon niet tegen dat wijf op! Nee, Mini was een situatie als deze duidelijk niet gewend, en de verbazing straalde van haar snuit.



Mevrouw Troy was vastbesloten. De jongere uitgave van haarzelf moest opdonderen, en een beetje snel ook. Ze grauwde nog een paar keer, en sloeg en siste zo hard ze kon. Uiteindelijk bereikte ze dan ook haar doel.



Mini ging er vandoor, sloeg op de vlucht.
Via een paar plantenpotten bereikte ze de straat, en die liep ze uit, zonder nog een keer om te kijken.





De Boez, die al die tijd op tafel ongerust had zitten kijken naar de kibbelende dames, kon eindelijk opgelucht adem halen. Nee, Boez houdt niet van boze soortgenoten, is zelf een soort van pacifist zullen we maar zeggen. Ja, een stevige stoeipartij gaat hij niet uit de weg, maar dan alleen met Os en het wordt nooit gemeen. Tenminste, tot nu toe, dus effe afkloppen!




Cera had gedurende de ruzie voor het Poezenloket gezeten, maar durfde nu naar buiten te komen om een slokje te drinken uit de waterbak op de buitentafel. De rust keerde weer, het gewone leven kon weer zijn gang gaan.



Mevrouw Troy hield nog een poosje de wacht. Ja, naar die kant was Mini verdwenen, en je weet natuurlijk maar nooit of zo'n brutaal nestje het in haar hoofd zou halen terug te keren, heh?
Ja, mevrouw Troy weet daar alles van, want zij was ook eens jong en brutaal. Maar Mini keerde niet terug. Waarschijnlijk was deze ontmoeting met mevr. TT haar wel heel slecht bevallen....

1 opmerking:

Annemieke zei

Goed gedaan Mw Troy! Ik denk dat het wel goed is voor Mini om een keer op haar plaats gezet te worden. De verbazing in haar ogen staat er trouwens erg mooi op!