dinsdag 11 mei 2010

Goed gegokt.


Het Poezenloket stond op een kiertje, maar dat was voornamelijk voor de frisse lucht en niet als doorgang voor de haarfabrieken, want voor hen stond het kattenluik in de voordeur gewoon open. Doch op de een of andere manier is het veel en veel leuker om over de vensterbank te klimmen dan door een deur te stappen, en als je ook nog eens de priemende ogen van mevrouw Troy achter je voelt (u bent hier ongewenst jongeman!), dan moet zelfs een kiertje genoeg zijn. Zo dacht de Os er tenminste over. Hij nam natuurlijk wel eerst de maten op, maar besloot toen de gok te wagen.



Nou, die kop en schouders gingen dan nog wel, maar nu de rest dus nog!



Nee, dat ging niet zo makkelijk. Vette pens heh? Ja, dat krijg je als je alsmaar bij je vriendje alle brokkies komt proeven. Oscar vindt namelijk helemaal niks niet lekker en vreet alles wat hij vindt, en dat kun je zien aan zijn bolle buikje. Wel, Os kwam dus aanvankelijk klem te zitten, maar laat zich echt niet voor 1 gat vangen!




Dus ging hij op zijn zij, en zo schoof hij verder, zij het moeizaam, naar buiten.



Tja, en als Os door het Poezenloket naar buiten kan, zou Cera op dezelfde manier naar binnen moeten kunnen, niet?
Nou, nee dus. Cera zag de bui al hangen en voelde de buik al klem zitten. Zij besloot de gok niet te wagen. Mevrouw Katblad riep haar toe dat ze door het kattenluikje binnen moest komen, maar daar had Cera helemaal geen zin in. Mevrouw stond toch voor het raam? Het was toch een kleine moeite om dat raam iets verder open te doen? Nou dan!
Mevrouw Katblad ging door de knieën. Die ogen van Cera heh? En dat lieve snuitje. Ja, mevrouw Katblad is een softie. Maar dat wist u natuurlijk al.

10 opmerkingen:

ina zei

haha, die Os die op zijn zij door het raam schuift.

Inge zei

Ik zou precies zo gevallen zijn voor het lieve koppie van Cera! Daar doe je alles toch voor......

Wilma zei

Hahaha, wie niet slank is moet slim zijn zal Os gedacht hebben.

En tja, die ogen ... (van Cera dan hè!)

katja zei

Whahahaha !!!!

Annemieke zei

Moest ook erg lachen om Oscar! En zou ook gezwicht zijn voor Cera - ze kan zo in Shrek II "Puss in boots" spelen met die blik.

Hans zei

Een kleine waarschuwing. Een kat weet dat daar waar zijn kop door kan, de rest ook kan. Maar dat zijn katten zonder dikke buikjes! Laatst is er een kat in de Hoflaan om het leven gekomen door verstikking die net niet door het raam kon (met foto van de dode kat half uit ht raam hangend, in het Leidsch Dagblad!). Dus, Cera heeft gelijk, het raam verder open doen. Of om Oscars trucje te voorkomen, het raam op een kleiner kiertje zetten voor de frisse lucht!

katja zei

Eigenlijk vind ik dit niet thuishoren bij zo'n komisch stukje over Oscar, maar omdat Hans het vorige gruwelijke bericht al plaatste, even dit : die kat in de Hoflaan dat had niets met de dikke buikjes te maken, maar alles met een voor katten levensgevaarlijk kantelraam... Verschrikkelijk om je kat zo te moeten vinden.... Als je een kat hebt, nooit zomaar een kantelraam openzetten, in de schuine opening zakt de kat naar het smalste punt en komt zo klem te zitten, met meestal fatale gevolgen. Als je zo'n raam toch persé open wil zetten, doe dan bijv. een opgerolde handdoek op het diepste punt.

Wilma zei

Hè Hans, wat een gruwelverhaal!

mevrouw Katblad zei

Wij van het katblad zijn erg voorzichtig met ramen. Zo hebben wij op de bovenverdieping altijd iets in de vensterbank staan waardoor het raam niet dicht kan klappen (we vertrouwen het touw met gewicht niet). Beneden hebben wij trouwens stalen veren. Verder kunt u ook gerust zijn (Hans), het raam (poezenloket)staat altijd ver genoeg open voor de haarfabrieken (wij hebben streepjes gezet) en zit er bovendien een pin in om het op zijn plaats te houden.
De met foto's gemaakte reportage was 1-malig en we stonden er met onze neus bovenop hoor!

Wilma zei

Dank je wel Katja! Dat werpt inderdaad een heel ander licht op de zaak, want van kantelramen is het inderdaad bekend dat ze levensgevaarlijk zijn voor katten.
En ik ben er van overtuigd dat mevrouw Katblad er alles aan doet om ook maar enigszins riskante situaties in en om haar huis te voorkomen.