maandag 10 mei 2010

Rustige zondag.


Na ons bezoek aan de Kruiden en de Hoftuin, liepen wij nog even door de Parallelstraat om te zien of daar nog haarfabrieken aan het zooien waren. Maar nee, we hadden geen geluk. Zaten alle katten dan om de tafel of voor de haard? Ja, want het was tenslotte moederdag en in sommige huizen zou er best wel eens taart op tafel kunnen staan, toch? Of een pan heerlijk geurende soep op het vuur?
Maar toen, langs het gevaarlijke water, zagen wij plots Oscar onder een wielhuis zitten. Aan datzelfde water dus heh? Daar schrokken wij even van. Wat hij daar deed? Wel, dat weten we niet, maar hij zat er angstig bij. We moesten een paar keer roepen voordat hij besloot om onder het wielhuis vandaan te komen. Vervolgens stak hij over naar de Katbladstraat en wachtte daar tot de fotograaf op gelijke hoogte met hem was. Samen liepen we toen naar de redactie.



En toen we daar waren aangekomen, kwam net de Boez naar buiten. Zo, uitgeslapen jongen? Jawel, en daarom moesten er even wat rek- en strekoefeningen gedaan worden. De fotograaf stelde de twee jonge reporters voor om nog even een stukje te gaan lopen, maar daar hadden ze geen oren naar. Want, te lang gescheiden geweest dus eerst een flinke partij rollebollen. Ja, lekker klef weer, maar ook leuk om te zien!


Deze keer lagen ze naast elkaar op straat (in plaats van bovenop dus), lekker naar elkaar te schoppen en te slaan.



Opeens dreigde er een bromwiel aan te komen. Zonder uitlaat denken wij, want hij maakte een hoop lawaai. En dat op de zondag! Schandalig inderdaad. Maar het bromwiel sloeg gelukkig af.




En dus kon er verder gestoeid worden. Ja, het ging er best heftig aan toe! Tot er weer een ander geluid klonk.



Er vlogen kwetterende vliegbeestjes over! Ook erg belangrijk natuurlijk! En beide kattenkopjes gingen precies tegelijkertijd naar rechts.
Wel, zo ging het nog een tijdje door. Wij zullen u verder niet vervelen met al die foto's van de stoeiende vriendjes, want dat wordt het Katblad al te saai.
De zondag bleef verder erg rustig en er kwamen geen vreemde haarfabrieken meer voorbij, zelfs BW (Pincho) niet. Die was zeker ook naar zijn moeder.....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Haha, die synchrome reacties zijn erg mooi!

katja zei

Hahaha, BW naar zijn moeder....en hoe zou die er dan wel niet uitzien...ik stel me een enorm dikke moeder voor met ook enorme wangen...maar ja, dat is natuurlijk niet logisch, vrouwtjes hebben natuurlijk geen katerwangen...
Misschien heeft hij juist wel een heel tenger moedertje. Zoiets als Mevr. Troy, maar dan een lapje ofzo :-)