woensdag 5 mei 2010

Behelpen!


Hoera! Na 4 uur klooien met ons nieuwe fotoprogramma, zijn we erin geslaagd een nieuw bericht te maken. Mevrouw Katblad zat tegen een zenuwinzinking aan en ook de haarfabrieken waren er niet gerust op! Nee, zo'n nieuwe laptop mag dan wel nog mooier en moderner enzo zijn, als je over moet stappen van windows xp naar windows 7, krijg je daar gratis diverse problemen bij geserveerd. Ons oude fotoprogramma kon bijvoorbeeld niet mee. Veel andere programma's vergen ook eerst een gedegen studie alvorens je er handig mee kan werken, en daar mevrouw Katblad niet zo geduldig is (en wellicht ook niet zo begaafd) en onze lezers al begonnen te mekkeren, liepen de spanningen op de redactie behoorlijk op.
Wel, er is behoorlijk wat gemopper aan vooraf gegaan en bovendien behoorlijk wat kattensnoepjes om het harige volkje tevreden te houden! Maar tenslotte konden we dan weer de straat op voor een korte reportage....
Op bovenstaande foto ziet u Boez en Oscar, op weg naar de Kruidentuin.



In die Kruidentuin stoorden wij Simba. Die was net even aan het klooien en zat niet te wachten op gezelschap. Toen hij ons waarnam, verschool hij zich tussen de struiken. En dat deed hij goed ook, want wij zagen hem helemaal niet meer!



Os ging nog even zoeken, maar ook hij kon Simba niet meer vinden.


Nog effe wat gras eten dan maar?



Om de hoek stond Japekoppie. Hij wilde eigenlijk helemaal niet mee, want bij ons binnen ligt zijn broer Charli steeds te ronken en J'kop houdt hem liever in de gaten. Want als dat ronken nu alles was wat Charli deed! Nee, hij eet tegenwoordig ook mee en als hij klaar is met de brokjes markeert hij de omgeving. Ja, zodoende vonden wij al plasjes en sproeisporen rond de voerbakjes van Cera en de Boez en tegen grootvaders friese staande klok, en bij de bakjes van J'kop en zijn moeder in de keuken. En bovendien op de theedoek in de keuken, die daar toch over de radiator hangt om servies af te drogen en niet om vies te ruiken, heh? Dus mevrouw Katblad is daar ook niet zo gelukkig mee. Maar goed, Charli is erg ontheemd en zeer ongelukkig..., al betekent dat natuurlijk niet dat alles maar kan en mag. En dat had Japekop dus heel goed in de gaten. Oh, oh, wat een gedoe! Wij snappen dus heel goed dat hij terug ging naar huis....


links Cera, midden Oscar, rechtsboven de Boez
x
We gingen ook nog even naar het Zooiplein, maar de haarfabrieken bleven achter het hek hangen. Ja, er was daar vers gras en het rook er blijkbaar goed.


Er moest natuurlijk ook nog even gestoeid worden.
De volgende keer berichten wij hoe het verder ging. De bovenstaande foto laat duidelijk zien dat wij ons nieuwe fotobewerkingsprogramma nog niet zo goed beheersen; de foto was opeens overbelicht terwijl wij toch echt geen knopje hadden aangeraakt (dachten wij)! Herstel bleek bovendien onmogelijk.
Het zal dus nog wel een tijdje behelpen worden.
En nu gaat mevrouw Katblad uitgeput aan de drank! Morgen weer een dag, heh?

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Fijn dat u weer belaptopt bent! Succes met het leren omgaan met alle nieuwe programma's - heel vervelend weet ik uit ervaring. Wees maar blij dat u Windows Vista heeft kunnen skippen.
Sterkte ook met Charli en zijn ongelukjes.

Hans zei

Proost!

katja zei

Jippie, het Katblad is weer in de lucht ! Ehm, op de kabel bedoel ik...
Superirritant is dat met zo'n nieuw fotobewerkingsprogramma. Ik heb nog steeds het idee dat ik met mijn huidige dat meekwam met Vista, veel minder kan dan met datgene dat ik ooit bij Windows 98 kreeg.
En dat wat met mijn camera meekwam is ook verschrikkelijk trouwens, dus het blijft behelpen.

marian zei

Petje af hoor dat u dit zo snel geklaard heeft!En ik hoop dat Charli een beetje tot bedaren komt, het lijkt wel alsof hij terrein aan het afbakenen is in zijn nieuwe tijdelijke onderkomen. Geef hem maar een extra knuffel namens mij

Leen W zei

Mevrouw Katblad, mijn oprechte dank als trouwe lezer dat u zo krachtdadig bent tewerk gegaan en het Leidsch Katblad weer actief is.