zondag 23 mei 2010

Bang voor bootjes.


Ja ja, Boez liep zomaar naar het Gevaarlijke Water toe, en helemaal uit zichzelf. Wij gingen hem achterna om een oogje in het zeil te houden. En Cera ook trouwens.



Het was nog vroeg (voor Vroege Vogels) en het was stil in de straten en op het water. En dus durfde de Boez erg dicht bij het water te komen. Net te ver voorover Boez! De kade is hier erg hoog, en al hangt hier een reddingstouw van "Kat uit de Gracht", we zien je toch liever niet in de gracht vallen! Gelukkig was de Boez erg voorzichtig en dus was mevrouw Katblad niet echt bang voor een plons van onze jongste verslaggever....



Hee! Daar gebeurde wat! De fotograaf zag het niet, maar de Boez wel want hij zat opeens rechtop in een schrikhouding. Ja, goed dat hij op zijn hoede was want je weet maar nooit. En kom nu maar bij dat water vandaan Boez! Gaan we fijn verder wandelen. Nee?




Nee, want Cera liep over het randje van de kade dus wilde de Boez dat ook doen. Nou, dan maar de twee haarfabrieken achterna gaan met de camera. Mevrouw Katblad was nog even bang dat Boez in een bootje zou springen, dat nog leuk zou vinden ook, en vervolgens een verzoek zou indienen om een opleiding voor scheepskat te mogen volgen! Maar zover kwam het gelukkig niet. Zo zie je maar, nooit te ver vooruit denken, mevrouw Katblad! En geen zorgen voor morgen.



Cera wilde de gracht nog even vanaf een hoger niveau bekijken en sprong op een wielhuis. Ja, zo kon zij een heel eind over het water kijken, al was het tegen de zon in. Maar hoorden wij niet een bootje aan komen? Tuftuftuf?
Jawel, en het bootje kwam best snel naderbij en het tuffen klonk steeds luider!
Dat beviel de Boez niet.


Dus was het wegwezen en rennen voor je leven. Wel, dacht mevrouw Katblad, laat de Boez maar lekker bang blijven voor bootjes, dan zal hij ook niet zo gauw zelfstandig over de kade gaan wandelen. Want het blijft toch een beetje eng, zo dichtbij dat Gevaarlijke Water, en de Boez, hoewel erg lief, is nu eenmaal niet het grootste licht onder de haarfabrieken. Nou vooruit, heel erg lief dan...., erg bijzonder lief dus. Enzovoorts. Maar geen licht dus.

2 opmerkingen:

Leen W zei

Ach ja, als ze zo een beetje dommetjes zijn, maakt dat hen juist extra lief.

Annemieke zei

Boez compenseert zijn eventuele gebrek aan kattenintelligentie ruimschoots met zijn liefheid.