zaterdag 12 december 2009

Men maakt grappen over mij.


Rooie Gijs:
Nee, ik heb mij niet verstopt maar zit hier in alle rust wat te mijmeren. Wel, over mijn toekomst als partijleider van "Hof is Vol". Ja, het schijnt dat ik niet zo populair meer ben
en daarmee mijn partij ook niet. Ja, ik heb wel degelijk duidelijke standpunten over van alles en nog wat, maar u heeft gelijk als u zegt dat mijn hoofddoel is "het weren van vreemde katten uit de Hoftuin". Dat kan inderdaad maar niet genoeg benadrukt worden, die overbevolking in dit Hof, en ik ben niet alleen van mening dat er niet meer nieuwe haarfabrieken mogen komen wonen, maar wil ook een verbod op elk verblijf - tijdelijk of niet - van vreemde katten en bovendien een passeerverbod. Ja, alsdat ze dus niet meer recht van overpad mogen hebben ook, inderdaad.


Wel, mijn partijgenoten zijn een andere mening toegedaan en laten iedereen hier maar gewoon in- en uitlopen. Ja, zelfs een Blauwe Rus. Ach, ik weet dat het een oude dame betreft en dan ook nog met frommeloortje en een scheve loop, maar dan nog: regels zijn regels. En dan is er nog dat mormel van u - die Boez ja - is dat er niet eentje uit het Gooi? Wel, daar heb je het al. Weet u hoe ver dat weg is, het Gooi? Heel andere cultuur dus. Ik bedoel maar. Nee, die Boez hoort hier ook niet maar wordt dus ook gedoogd door mijn partijgenoten. Door mij niet nee; ik ben zelfs vanochtend even bij u langsgeweest om hem dwars door uw kattenluik heen een flinke lel te verkopen. Ja, omdat hij dat verdiende. Hij komt hier namelijk veel te vaak in deze tuin en dat moet bestraft worden. Nee, ik heb geen enkele moeite met het bestraffen van vreemdelingen en heb daarom ook "Hof is Vol" opgericht, en ik heb ook geen moeite om naar de vreemdeling toe te gaan - in zijn eigen gebied ja - om op voorhand mijn mening uit te dragen, te waarschuwen voor de gevolgen, en zo te voorkomen dat betreffende vreemdeling in mijn tuin komt. Helaas ja, het helpt allemaal niet en men maakt regelmatig grappen over mij of beschimpt mij zelfs in het openbaar. Niet dat ik me daar wat van aantrek.
Maar vandaar dat ik dus even in deze zijtuin zit en probeer de boel op een rijtje te zetten. Ja, over hoe nu verder inderdaad.
Nee, ik ben er nog niet helemaal uit. Het kan in elk geval niet zo zijn dat de belangrijke taak die ik op me heb genomen, niet meer uitgevoerd zou worden. Want waar moet het dan naar toe heh? Met al die vreemdelingen dus, ja.
Wel, ik stel voor dat u nu weer gaat en mij verder laat mijmeren. In alle rust inderdaad. En neemt u alstublieft die lastpak van een Boez van u weer mee, en die Verkenner A (Japekop - red.) ook, want die heeft het te hoog in zijn bol naar mijn mening. Mijn meningen zijn erg uitgesproken, dat klopt, maar je kan in dit leven maar niet duidelijk genoeg zijn. Ik vond dit trouwens een heel vervelend gesprek, het is maar dat u het weet.

1 opmerking:

ina zei

Gijs, je moet maar wennen aan Bonya, ze komt bijna elke dag een poosje in de Hoftuin. Omdat ze niet alleen terug naar huis kan haal ik haar na een paar uurtjes weer op. Ze vermaakt zich prima, ik hoorde dat ze zelfs naar het Zooiplein gaat.