woensdag 2 december 2009

Duidelijke boodschap


Gisteravond werden wij weer eens opgeschrikt door luid gekrijs. En ondanks dat we aan de aperitief zaten, gingen we toch maar even kijken.
Het was onze eigen Japekoppie die mot had met achterbuurman Simba.
Simba, die normaal gesproken recht van overpad heeft, werd door Japekop tegengehouden toen hij de redactie wilde passeren. En hij meende het serieus, onze verslaggever en Verkenner A.
Wij kunnen zijn agressie best verklaren, want ons pand wordt de laatste tijd toch wel erg vaak bezocht door Oscar, en de kattenbrokjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. En zeg nu zelf: u zou het toch ook niet op prijs stellen wanneer de buren alsmaar bij u binnen kwamen om uw koelkast te plunderen? Vandaar dus. Japekop is al dat in- en uitgeloop meer dan zat en staat dus niemand meer toe in de buurt van zijn voordeur te komen.



Simba begreep de boodschap en droop af; hij heeft zijn rondje Katbladstraat dus niet kunnen afmaken. Japekop keerde daarop naar huis terug maar wenste geen gebruik te maken van het kattenluik; wij moesten de deur voor hem openen. Ook een erg duidelijke boodschap aan ons adres dus....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Prima reclame in de Poezenkrant (die ik stiekem toch iets leuker vind dan deze 'digitale kattenkrant', maar desalniettemin is dit ook erg vermakelijk)!

de redactie zei

Oh.... anoniem! Toch maar bedankt dan.