donderdag 17 december 2009

Katbestendig.


Nou, daar staat hij dan, onze redactiekerstboom.... Ruim twee uur lang geklooi met snoeren, bevestigen en optuigen. Het moeilijkste was om de boom vast te sjorren aan de tafel zodat-ie niet bij de eerste de beste felle bries de benen neemt. De redactiekatten hadden geen belangstelling voor het bevestigen en optuigen van de boom, maar dat kwam misschien ook wel omdat het, toen wij net waren begonnen met de klus, begon te regenen en ijzelen... Het was namelijk 2 graden boven nul hier in de Katbladstraat. We hadden nog even gehoopt op mooie sneeuwvlokken en een witte wereld, maar de witte laag van vannacht verdween vanochtend al snel... Wij snappen dan ook niet dat de treinen problemen hadden door vastgevoren wissels, alhoewel het in de stad natuurlijk altijd wat warmer blijft dan "buiten".


Nog geen mooi besneeuwde boom dus, maar misschien komt dat nog.
Toen de boom eenmaal "klaar" was, ontdekte de Boez dat je er goed onder schuilen kan. Maar dat was dan ook alles...
De versieringen zijn trouwens allemaal enigszins katbestendig, namelijk van een soort ijzerdraad. En als je die slierten ijzerdraad met sterretjes (rood en goud) maar vaak genoeg om de takken heenwikkelt, is het een knappe haarfabriek die er wat uit weet te halen! Maar goed, van ons mogen ze allemaal de boom in; de spar kan er absoluut tegen. Misschien is het daarom wel onaantrekkelijk erin te klimmen? De boom staat er inmiddels al een paar uur en er is nog geen haarfabriek geweest die nu stond te springen de top te bereiken. Zwarte Gijs kwam langs, maar toonde geen belangstelling. Kleine Mini idem. Oscar kwam alleen maar brokkies jatten, Japekop heeft zoals gewoonlijk zijn verkenningsronde gemaakt en geen blik op de boom geworpen, mevrouw Troy heeft slechts even voor de voordeur gezeten en had alleen maar belangstelling voor passanten, Charli negeerde de Noordmanspar, Cera had het druk met andere zaken en slechts 1 bezoekende katbladlezeres (mens!) prees onze boom. Wellicht moeten de haarfabrieken nog even wennen aan weer een nieuwe plant op de vergadertafel en zien zij pas na enkele dagen de lol ervan in?
Nee, dan een boom in huis! Daar klim je gelijk in, die sloop je direct en dat is pas spannend!
Maar voordat we gaan vaststellen dat we met een buitenboom de plank hebben misgeslagen, wachten we eerst nog maar even af. En desnoods geven we het goede voorbeeld en klimmen we er zelf in. Heh???

4 opmerkingen:

Katja zei

Wel flauw van die Katbladpoezen hoor. Hadden ze nou niet even in die boom kunnen gaan zitten poeseren ?

ina zei

JA! Klim er zelf in! Mar dan moet er wel een foto van gemaakt worden voor het LKB.

Annemieke zei

De boom is mooi - katten vinden in een boom klimmen VEEL interessanter als het niet mag/kan...

ladybelle zei

Ben benieuwd of er nog iemand in gaat zitten?Hihihi............