vrijdag 18 december 2009

Moustaki is pleiten....


De Mouz, foto: Lieve Hinneman (Lesbos)
Moustaki (ook wel de Mouz - zie labels) is pleiten. Hij was onze vakantiekat op Lesbos in het voorjaar, vergezelde ons naar het strand, kwam op ons balkon brokjes halen en lag op het terras naast ons, op een stoel, te slapen. En bij ons vertrek lag je op onze koffer......
Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Mouz na de zomer is verdwenen.
Het is niet bekend waarheen.
Het kan zijn dat de Mouz niet tevreden was met zijn leven bij het hotel, en op zoek gegaan is naar een huis met veel mensen die konden voldoen aan zijn knuffel-en aaibehoefte.
Het kan ook zijn dat een toerist is bezweken voor zijn charmes en hem heeft meegenomen naar het buitenland. In elk geval is hij ook niet meer teruggekeerd naar zijn huis bovenop de berg.
Mocht de Mouz (of eigenlijk Moustaki = Snor) zijn meegenomen door een buitenlander van nederlandse, duitse of engelse afkomst, dan hopen wij dat hij niet ergens in een stad op een flatje zit, of opgesloten in een grachtenpand o.i.d.
Nee, de Mouz was een vrije jongen. En ondanks zijn sociale, contactuele eigenschappen, moet hij kunnen jagen, vangen, en ontdekken. Mouz zelf was een hartenbreker en overlever. Laat zijn eigen hart niet gebroken zijn door een goedbedoelende, maar simpele mens.
Lieve Moustaki, waar je ook bent, we hopen dat je geest nog kan waaien en dat je een flink territorium hebt waarin je je gelukkig voelt.
Vanavond steken wij een kaarsje aan voor onze Mouz.....

4 opmerkingen:

Katja zei

Lieve Moustaki, ik hoop voor je dat je een ander huis op Lesbos hebt gevonden waar je lekker veel aandacht krijgt maar ook fijn kan struinen in de omgeving !

Annemieke zei

Inderdaad te hopen dat hij nu een huis heeft waar aai wordt gecombineerd met veel territorium. Al zal hij het wel koud hebben als hij nu in NL/DE/UK etc zit.

marian zei

Dag mijn lieve grote mooie rode Moustaki, het was fijn om jou te ontmoeten op mijn plekje op Lesbos!Altijd in voor een knuffel, samen op stap op het strand of met elkaar ontbijten! Ik hoop dat het je goed gaat! Ik zeg voor nu efcharisto ( = dank je wel) voor je aanwezigheid toen!

Jacq. zei

Ach lieve Moustaki, je bent een slim ventje dus ik hoop dat je hebt gevonden wat bij jou past en dat je vooral veel liefde krijgt (en eten, leuke speeltjes, veel aaitjes etc....)