donderdag 31 december 2009

Wij zijn tegen!!!


Deze foto's zijn niet geënsceneerd!
Japekop lag zelfs nog dieper onder de deken en de fotograaf zat naar het schaatsen te kijken. Toen de fotograaf even languit wilde gaan liggen, bleek er een Japekop onder de deken te liggen, helemaal weggekropen. Hij kwam wat tevoorschijn omdat hij vreesde verpletterd te worden, doch de fotograaf besloot niet languit te gaan om J'kop zijn veilige plek niet af te nemen.





De Boez was (dit was gisteravond dus) ook behoorlijk schrikachtig maar kroop nog niet weg. Dat zou later op de avond wel anders worden.
Ja, vorig jaar zat Boezschje nog naar het vuurwerk te kijken, maar ondertussen heeft hij geleerd dat hij ook bang voor dingen moet zijn. Dat komt door het buitenleven, waar je Rooie Gijzen hebt die je aan kunnen vallen, grote wielhuizen die je moet ontvluchten, razende bromwielen, mensen met lawaaiapparaten etc.
Wij vinden het niet erg dat Boez heeft geleerd dat er gevaarlijke dingen zijn....
Wij vinden het wel erg dat er al twee dagen zoveel vuurwerk wordt afgestoken (en er zal nog wel een dag bijkomen) en dat er talloze mensen zijn die helemaal geen rekening houden met de dieren (want niet alleen de haarfabrieken zijn bang!)!


Mevrouw Troy is behalve bang ook boos. Ze houdt het poezenloket dan ook goed in de gaten, zo lang ze dat kan volhouden tenminste.
Want vanochtend vroeg begon de herrie dus opnieuw. En wel zo hevig dat onze haarfabrieken alledrie nu al onder het bed zijn gedoken. En ondanks de Bachdruppeltjes dus.
Wij zijn dus TEGEN VUURWERK - tenminste, op de manier waarop het nu gaat. En wij zijn BOOS op al die mensen die zich van niets of niemand iets aantrekken.
Zo, wij hebben gesproken.
De voltallige redactie.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Wij zijn het hier helemaal mee eens! Ze kunnen het best beperken tot 12-1 ipv de hele dag door te knallen...Een uurtje stress is nog wel haalbaar voor de beesten denk ik. Overigens zijn ook sommige mensen bang voor vuurwerk, dus die zouden ook blij zijn met zo'n regeling.
Wel schattige plaatjes van Japekop!

ina zei

Helemaal mee eens, Annemarie!
Onze 5 willen steeds naar buiten, maar als de deur opengaat blijven ze toch maar binnen. Ze kruipen nog net niet onder de dekens of de bedden, maar ze vinden er niets aan, dat geknal. En het stinkt ook nog buiten door al dat kruit.
En wij moeten extra vaak de kattenbakken verschonen, want buiten plassen en poepen is er niet echt bij.

Wilma zei

Gewoon verbieden die zinloze geldverkwisterij!
Het valt hier gelukkig nog wel mee, maar dat zal vannacht wel anders zijn en dan zijn ze hier ook panisch.

sandra zei

Wij zijn ook tegen. Snork & Doezel zit af en toe met verschrikte koppies en oortjes naar achteren te 'luisteren'. Dus onmiddelijk afschaffen is een heel goed plan.

Beste wensen voor het nieuwe jaar.

Annemieke zei

Onze katten hebben het ternauwernood overleefd. Pieper bleef gewoon stug onder het bed liggen. Elrond wilde naar het bed toe, maar durfde niet door de gang (daar waren namelijjk lichtflitsen te zien) - we hebben hem toen maar naar boven gebracht.
De rust is nu gelukkig weergekeerd.