zaterdag 5 december 2009

Verboden of niet....


Erg belangrijk vinden wij het om u te berichten dat Rooie Gijs weer eens de Hoftuin heeft verlaten om bij onze redactie Nepeta te komen kauwen. En dat terwijl het toch behoorlijk nat was daarbuiten. Maar Gijs heeft last van artrose en daar schijnt dit kattenkruid een uitstekend medicijn tegen te zijn.
Hij koos deze keer voor de variëteit "Senior". Het kan zijn dat Gijs die het lekkerst vindt, maar het is ook mogelijk dat hij er gewoon tegenaan liep en besloot het er maar mee te doen.
Wij hebben in onze geveltuin overigens 6 soorten Nepeta staan en zijn erg benieuwd welke daarvan de winter gaan overleven. Er gaat trouwens het gerucht dat Nepeta wellicht verboden gaat worden omdat het een zogenaamde "softdrug" zou zijn, maar wij willen erop wijzen dat Nepeta ook als perkopvulling wordt gebruikt door de Gemeenteplantsoenendienst, dus als al die planten vervangen moeten worden, gaat dat natuurlijk weer bakken vol geld kosten en zullen onze belastingen alweer omhoog moeten. En in Leiden kunnen ze er toch al wat van.... Maar dat terzijde.



Wij genieten in elk geval van al het kattenbezoek in verband met onze Nepeta, en overwegen zelfs nog meer soorten aan te schaffen, verbod of niet.
Rooie Gijs ging midden in de regen op straat zitten; wij vermoeden dat hij een uitstekende "trip" doormaakte en hopen dat hij even geen last heeft gehad van zijn oude gewrichten.

NB: Nepeta is ook verkrijgbaar in gedroogde vorm in bijvoorbeeld speelgoedmuizen of leuk gekleurde zakjes (dus helemaal legaal), maar natuurlijk gaat er niets boven het verse spul!

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een onzin om dat te verbieden! Veroorzaken de katten overlast (in de vorm van hangkattengedrag of kleine katten criminaliteit?) - dacht het niet en zolang de gewone softdrugs nog overal te krijgen is, denk ik niet dan mensen snel op de kattenwiet over zullen stappen (en dan nog, moeten ze dat zelf weten).

mevrouw Katblad zei

Het was maar een "kattengerucht", dus maakt u zich maar niet ongerust....

Hans zei

Geen geintje. Ik heb de wet Klink over de paddó's herzien op verzoek van het Ministerie van Landbouw, Visserij en Natuurbeheer en het Ministerie van Justitie (hoofd Opiumwetgeving). Omdat er vele soorten wilde paddestoelen op de lijst stonden en het verbieden ervan natuurbeheer onmogelijk maakte. Een van de Nepeta soorten is een wilde plant in Nederland, in het Rivierendistrict en in Zuid-Limburg. Verbieden kan dus niet. . . .

de baas zei

Ha! Wat is de naam van die soort? Wij gaan een kuip vol zetten met deze varieteit!

Annemieke zei

Gelukkig! Maar het zou wel echt iets voor Nederland zijn om dit soort dingen te verbieden. Al kunnen ze er in Amerika ook wat van. Daar merkte ik schattige oranje/gele bloemetjes op (onze bioloog weet vast hoe ze heten) - bleken het opium/papaver-achtige bloemen te zijn. Groeiden ook in het wild - maar - zo zei de wet - je was toch strafbaar als je ze op je eigen terrein had groeien (zelfs als onkruid) - tenzij je niet wist dat je de bloemetjes kon verwerken tot drugs...dan was het legaal (mooi zo'n uitweg)