maandag 14 december 2009

Winterbestendig.


Op onze ronde door de Hoftuin zagen wij helaas geen Hofbewoners. Zelfs Rooie Gijs was niet te bekennen. Nu moeten we ook wel toegeven dat het nogal frisjes was en er hier en daar een wit laagje op de planten te bekennen was. Maar goed, de haarfabrieken met extra dikke vacht zouden zich toch wel buiten durven wagen, niet?
Wel, in de verte op het dak zagen we zo'n dikke vacht-exemplaar zitten. Heel in de verte, naast de glimmende schoorsteenpijp in de dakgoot. U ziet hem niet? Wij halen hem dichterbij voor u.



Nog niet erg duidelijk, maar misschien herkent u toch Igor wel. De huisgenoot van Iwan (de Knuffelaar), Lotje, Caja en de oude dame Bonya. Wij dachten eigenlijk dat Igor wegens te jonge leeftijd en dus onbezonnenheid nog niet naar buiten mocht, maar misschien was hij ontsnapt door het kattenluik, wie zal het zeggen. Het kleine boefje, nog niet zo lang geleden als kitten door een slecht mens met broertjes en zusjes achtergelaten op de Hilversumse heide en gevonden door een oplettend blafbeest, voelt zich blijkbaar al helemaal thuis op de Leidse daken. En hij kent zijn naam, want toen wij hem een groet toeriepen, keek hij onze richting uit en deed een poging langs de regenpijp (links van hem) naar beneden af te dalen. Dat vonden wij niet zo'n goed idee en van schrik vergaten wij deze domme actie van Igor te fotograferen. Gelukkig zag Igor, wegens de hoge moeilijkheidsgraad van deze afdaling, van zijn poging af. Wij haalden opgelucht adem.



Wij zagen Igor nog even op en neer dribbelen, en hij keek regelmatig met zeer brutale en nieuwsgierige blik onze richting uit. Ja, Igor kan best wel tegen de winterkoude; zijn vacht is daar wel op berekend. Wij zagen trouwens later nog de oude dame Bonya langs ons Poezenloket schuiven en het viel ons op dat haar vacht toch aanmerkelijk dunner is, evenals haar bevallige pootjes. En dat terwijl zij toch een Russische is. Maar what's in the name, heh? En het ras is ook al geen garantie voor winterbestendigheid (of niet)!

2 opmerkingen:

ina zei

Igor mag elke dag even naar buiten op het terras, maar tegenwoordig ontsnapt hij naar het dak van de buren. Als de schutting bevroren is (en dus glad) moet hij helaas binnen blijven. Igor is het hier absoluut niet mee eens, wat hij duidelijk laat horen. Bovendien gaat hij kattenkwaad uithalen, maar ja, daar is hij een kat voor.

Hans zei

Hoi Igor,

je bent al op het allerkleinste fotootje heel mooi!

Ik ben nog steeds jaloers op je baasjes! En de mensen die je met je zusjes en broertjes op de hei hebben weggezet zijn sukkels. Ze wilden van je moeder eem nest kittens die veel geld zouden opleveren bij hun raskattenclubjes. Maar toen kwamen jullie. Bastaardjes. Inmiddels zijn jullie beroemd. Ik zag op internet een reportage over internetkatten via asiel Crailo! Heidepoesjes. . . .De meest beroemde katten van 2009. En de mensen die jullie gedumpt hebben zijn zeker geen dierenliefhebbers. . .Ik hoop dat het blafbeest dat jullie gevonden heeft een heel, heel erg groot bot gekregen heeft, dat verdient hij.