woensdag 30 december 2009

Jaaroverzicht 2009 - januari/maart


JANUARI
Nieuwjaarnacht: Boez zit doodleuk naar het vuurwerk te kijken, vanachter het raam. T.T. en Japekop liggen dan onder het bed. 1 januari wordt een grijze dag.
Cera oefent druk voor haar diploma Verkenner A, Bel ontdekt de Boez en bedreigt hem, er zijn ruzies binnen de partij Hof is Vol, Bel ontdekt onze achteruitgang (boven), er komt ijs op de gracht en er wordt zelfs geschaatst, wij gaan achter Bolle Wangen aan om te zien waar hij (mogelijk) thuishoort (zie foto boven) maar kunnen hem niet bijhouden.



Japekop (rechts) trekt zich niks aan van het gepest van Bel (links).

Bel heeft regelmatig zijn pestbuien maar Japekop blijft cool. Iwan komt regelmatig bij de redactie langs om Boez te ontmoeten, Zwarte Gijs heeft last van een verbouwing in zijn huis, Japekop blijft een nacht weg, onze straat wordt eindelijk weer helemaal begaanbaar, Cera verbreekt haar verloving met Japekop, T. Troy jaagt Bel de straat uit en BW wil de Boez opleiden tot wijvenjager. Wij kunnen dat maar net voorkomen....

FEBRUARI

De Boez wordt geholpen.....


Teambuilding voor de redactiekatten...



Iwan (rechts) zoekt zijn vriendje Boez weer eens op...
Cera komt steeds vaker spelen met de Boez. Japekop is niet jaloers.
Onze 10.000ste bezoeker meldt zich, Boez bezoekt voor het eerst de Hoftuin en maakt Rooie Gijs boos.
Vanwege kleine ruzietjes op de redactie moet er aan teambuilding worden gedaan, we doen dat met een Nepetavisje... Het experiment "samen spelen" is zeer geslaagd.
BW bezoekt onze straat regelmatig, Storm zorgt ervoor dat de Boez in paniek raakt, Cera komt de redactie controleren op muizen, Japekop maakt ruzie op het dak met Simba.
We betrappen Cera op het vreten uit vuilniszakken, Jaya en Tummy krijgen mot bij hun kattenluik, Storm loopt voor gek met groene draadjes om zijn nek, Zwarte Gijs klimt tegen de blauwe regen op en doet weer zijn kunstjes (acrobatiek) op zijn balkon, Iwan krijgt een nieuwe dame in huis en wij gaan haar bezoeken; ze heet Bonya.
Japekop vindt dat Boez teveel te bepalen krijgt op de redactie en duwt hem regelmatig tegen de grond om duidelijk te maken wie de baas is. Hij (Japekop) benadrukt zijn positie nog eens door het doen van plasjes op onze deurmat.
Boez wordt "geholpen" en Cera meldt zich voor de verpleging.
Het Leidsch Katblad bestaat 1 jaar.


MAART

mevrouw Troy bij de dierenarts
Panda en Harremans jagen de Boez de stuipen op het lijf, wij gaan op bezoek bij Sylvester in Wassenaar, Bolle Wangen steelt kippenbotjes en wij pakken die van hem af.
Iwan en BW ontmoeten elkaar op het zooiplein maar dat loopt allemaal goed af. Boez gaat regelmatig zelfstandig op stap maar Cera houdt hem in de gaten. Japekop krijgt ruzie met Panda en Boez is voor het eerst een hele avond zoek.
Een zwangere dame die wij 's nachts menen te zien, blijkt gewoon Luna te zijn die flink is aangekomen in de wintermaanden, het Leidsch Dagblad plaatst een leuk artikel over het Leidsch Katblad, Siep mept onze fotograaf, Kaija slaapt weer in haar boom en er zwerft een vreemde, krolse cyper rond (die ook weer vanzelf verdwijnt).
De Boez bezoekt voor het eerst de Kruidentuin en vreet bij de redactie de jonge knopjes uit de rozenstruik, Ollie komt langs voor een voedselpakket, Panda en Harremans vreten de crocussen in hun tuin op en wij ontmoeten voor het eerst Oscar en Lima.
Mevrouw Troy ondergaat een uitgebreide (= senioren) APK bij de dierenarts, komt daar prima doorheen maar geeft mevrouw Katblad een dusdanige mep (met beet) dat er een tetanusinjectie moet worden gehaald.
Japekop neemt de Boez mee op een eerste verkenningstocht maar dat wordt geen succes.
Caja (van Iwan) ontmoeten wij zomaar in de Hoftuin, Boez oefent in bomenklimmen en Japekop wordt aangevallen door Storm. Het loopt goed af allemaal....


De Boez doet niks anders dan achter de Hommels aanzitten en loopt menige steek op (zie opgezette neus op foto hierboven).
Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

Katja zei

Jemig wat is er veel gebeurd, en dat dan alleen nog maar in het eerste kwartaal !!!!

Annemieke zei

Tsjonge, wat is er veel gebeurd! En we zijn nog maar bij maart...

ina zei

Leuk om alles weer eens terug te zien.