woensdag 16 december 2009

Os was te laat.


Teruggekomen van een kleine ronde door de buurt, hebben de Boez en Cera besloten zich een tijdje op de redactie te vermaken. Lekker warm daar, heh? Vandaar dus. De ballenbak hadden wij opgeruimd; stukken gescheurd papier (voorheen de ballen dus) eruit, speelgoed als veertjes, muisjes en stuiterballetjes erin. De opnieuw ingerichte ballenbak is zeer in trek. Zelfs Japekoppie heeft er al een paar keer in zitten zooien, maar nu heeft Cera er dus bezit van genomen. De Boez zit vanaf de poef naar haar te meppen. Wil hij soms zelf spelen in de bak?



Ja dus. Hij springt opeens pardoes bij Cera in de bak, en deze vindt dat niet zo'n goed plan. Het is inderdaad een beetje krap in die doos en de Boez is nogal wild, dus kun je dan maar beter wegwezen.



Maar als Cera uit de bak is, vindt de Boez er eigenlijk ook niks meer aan. Dan maar wat stoeien op het vloerkleed! Boez is lekker dominant bezig, maar Cera kent haar vriendje onderdehand wel en mept lekker terug.


Oscar is ook de redactie binnengedrongen en kijkt toe. Nee, dat gerol over de vloer en gemep is niets voor hem. Hij had liever nog een rondje buiten gemaakt met ons, maar daar is hij mooi te laat voor en we gaan niet een tweede keer op pad.
Os heeft een aantal dagen binnen gezeten omdat zijn mensen op vakantie waren en de oppas hem liever niet buiten liet. Zodra zijn mensen weer thuis waren en de deur voor hem hadden opengezet, kwam Oscar naar de redactie toe, brak zowat door het kattenluik naar binnen en dook met zijn snufferd in de voerbakjes. Helaas, er lagen slechts alleen wat ordinaire brokjes in (maar wel van goede kwaliteit uiteraard). Toch at Oscar er een paar op (al was het alleen maar voor de vorm of uit gewoonte) en stortte vervolgens op de bank neder.


En ja, als de Boez en Cera samen spelen, is er geen rol voor Oscar weggelegd! Maar het is een kwestie van je kans afwachten. Cera wordt tenslotte moe (ze is niet zo jong meer als de jongens) en moet dan even gaan liggen om uit te rusten. En daar de Boez onvermoeibaar is, stort hij zich vervolgens op Oscar. Totdat Os genoeg heeft van binnenspelen en door het kattenluik weer de vrijheid opzoekt. Soms volgt de Boez hem, andere keren blijft hij gezellig bij ons en gaat hij zitten jammeren dat hij nu niemand meer heeft om mee te spelen... Nee, de Boez slaapt overdag zelden. Alleen als hij heel erg moe is of buiten in het nauw werd gedreven door een pestkop en daar een klein traumaatje aan overhield. Maar dat gebeurt gelukkig niet zo erg vaak.....

1 opmerking:

Annemieke zei

Mooi hoe Oscar daar op die bank ligt. Hij is echt kind (kat) aan huis zo te zien :)