zaterdag 12 december 2009

Tegenstrijdige belangen.


Harremans:
Heeft u hem zien zitten in de zijtuin? Rooie Gijs ja, en hij zit me daar een flinke partij chagrijnig te wezen! Ja, mijn broer Panda en ik zijn Gijs' partijgenoten, dat klopt, maar af en toe is hij niet te pruimen. We zijn er inderdaad helemaal confuus van, en zijn maar met ons tuinwerk gestopt om te voorkomen dat we Rooie Gijs daarmee zouden storen. Zo erg is het dus ja.


Als Gijs in zo'n bui is, kun je je het beste maar laag houden en dat doen we dus maar. Nee, leuk is het niet maar er zit niets anders op. Voor je het weet heb je gedonder in de glazen en een flinke hap of kras in je achterste of op je neus, en daar zitten mijn broer en ik dus niet op te wachten. Mijn broer? Die heeft zich verstopt onder een tuinbankje; heeft u hem niet gezien?



Daar zit hij inderdaad, en nog helemaal na te trillen van Gijs' gescheld van daarnet. Nee, dat was niet speciaal tegen ons gericht maar meer tegen de wereld in zijn geheel. Omdat de wereld dus niet zou deugen, ja. Wel, in mijn opinie maakt hij zich gewoon te druk over het feit dat er af en toe eens even iemand hier langskomt, maar waarschijnlijk heeft hij ook weer last van zijn artrose en dan kan hij helemaal niets meer hebben. Ja, ergens wel sneu voor hem, maar ook vervelend voor ons want op die manier bederft hij wel de sfeer in deze tuin, heh?


Sttt. Even niks zeggen, daar gaat hij.... Met een beetje geluk gaat hij naar huis, en dan kunnen wij weer opgelucht ademhalen.



Zo, die is opgerot. Ja, ik weet dat hij onze partijleider is, maar eerlijk gezegd overweeg ik al een tijdje om uit de "Hof is Vol" te stappen. Wegens tegenstrijdige ideeën en belangen, ja. Maar goed, ik weet dus niet hoe Gijs daarop zou reageren - op mijn vertrek dus, ja - en ben eerlijk gezegd een beetje bang dat we dan helemaal geen leven meer hebben, hier in onze tuin.
Wel, ik ga maar weer eens aan de slag, nu de rust is wedergekeerd. Grassprieten verwijderen en wat onkruid uitgraven, hoe raadt u het zo.
Wat? Duiven? Vermoord? Nee, daar weet ik niets van. Ik was het in elk geval niet, daar kunt u zeker van zijn. Nog nooit een duif gezien inderdaad; ik zou niet weten watvoor vliegbeesten dat zijn. Bovendien ben ik in geen weken deze tuin uitgeweest. Ja, poot op mijn hart......

1 opmerking:

ina zei

Ik hoorde van R.Gijs zijn mens dat Gijs met Bonya heeft zitten overleggen. Bonya heeft nogal een stevig karakter, ik geloof dat Gijs niet helemaal tegen haar op kan. Of zou het een band scheppen dat ze allebei 13 jaar oud zijn? Bonya wilde bij Gijs naar binnen, maar dat vond zijn mens geen goed idee. De mening van Gijs hierover heb ik niet gehoord.