dinsdag 8 december 2009

Storm keurt opvolger


links Thassos, rechts Storm

Gisteravond kwam Thassos weer eens een kijkje nemen in de Katbladstraat, voor hem niet zo vreselijk ver van zijn huis (zie vorige berichten over Thassos' actieradius). Blijkbaar had hij zijn muizeninspectie bij het restaurant al voltooid en de rest van de avond vrij gekregen.
En Thassos was dus weer eens op zoek naar een slachtoffer, dat bleek al gauw duidelijk. Wel, Storm was helemaal bereid tot een confrontatie, en al rap werd er flink over en weer gegromd en gesnauwd.
Wij verwachtten dat Storm deze krachtmeting zou gaan winnen (hij was immers op eigen terrein), maar dat pakte anders uit!


Het kwam niet tot een gevecht of pootgemeen. Nee, na wat gescheld over en weer draaide Storm zich om en liet Thassos dus gaan. Wij wisten niet wat wij zagen! Is Storm misschien al bezig met het plannen van activiteiten rond zijn nieuwe huis in Groningen en heeft hij in gedachten dit territorium al verlaten? En/of heeft hij wellicht slechts Thassos getest en hem geschikt bevonden als zijn opvolger (="Schrik van de Katbladbuurt")?



In elk geval richtte Thassos al snel zijn aandacht op een voorbij komend blafbeest. Hij zette zelfs de achtervolging in en bracht het beestje helemaal tot wanhoop en waanzin. Jammer genoeg zat het blafbeest vast een een lijn en werd hij meegesleurd, de straat uit.


Vervolgens keerde Thas weer terug om nu van bovenaf opnieuw Storm uit te dagen, doch Storm liet zich niet overhalen tot een stoeipartij.
Wij besloten tenslotte de twee in hun sop gaar te laten koken; er zou toch niks spannends meer gaan gebeuren en bovendien was het koud en koffietijd.
Wel moesten wij vaststellen dat Thassos, als eerste haarfabriek uit de buurt die niet voor Storm op de loop gaat, nu wel degenlijk en serieus kandidaat is voor de opvolging van Storm.
Wij aaiden Storm nog even ten afscheid, en toen we hetzelfde bij Thassos wilden doen, kregen wij een ferme haal over onze duim. Misschien moeten wij de baas van het restaurant wel gaan vragen Thassos een fulltime job aan te bieden, anders gaan wij wel heel zware tijden tegemoet.
Straks maar even naar de apotheek voor wat extra pleisters....

1 opmerking:

Katja zei

Jeetje, die Thassos ! Stalkt zelfs honden ! Wat moet dat worden !