woensdag 23 december 2009

Ongeregeld zooitje.


Weer een dag voorbij waarop de drie musketiers (Oscar, Cera en de Boez) veel met elkaar hebben opgetrokken. Buiten glibberen over de smeltende sneeuw, achter elkaar aan rennen, over elkaar heenbuitelen en dan weer om de beurten de redactie binnenstormen (het luik dat alsmaar klappert) om wat brokjes te eten of even uit te rusten op een stoel. En in dit geval dus in een doos (Cera). De Boez alleen lijkt niet te hoeven rusten. Bovendien vindt hij het fantastisch om zijn maatjes thuis te ontvangen en slooft zich vervolgens vreselijk uit.
Cera, die even rustig in de doos wilde zitten, kreeg daar nauwelijks de kans voor. Boez moest en zou haar aandacht hebben.



Oscar zat weer met zijn achterste tegen de kachel. En terwijl hij naar de kaarsjes keek, vielen zijn ogen langzaam dicht.



Ja Os en Cera, heel erg gezellig zo maar er is een tijd van komen en van gaan! Wij gaan het kattenluik dichtdoen en dat betekent dat jullie naar huis moeten!
Wel, wij kunnen u meedelen dat het geen leuk karwei is, het op straat schoppen van Cera en Oscar. En als wij dat toch maar hebben gedaan, gaat de Boez een partijtje zitten janken! Ja, echt janken! We zullen daar nog een keer een opname van maken....
En trouwens ook van Oscar zijn komst, vroeg in de morgen. Want hij moet en zal dan door dat luik heenkomen en dat maakt een hoop lawaai.
Maar het luik gaat pas open als onze haarfabrieken hun ontbijtje op hebben! Anders wordt het helemaal zo'n ongeregeld zooitje, hier op de redactie! En daar kan met name Japekoppie helemaal niet tegen....

3 opmerkingen:

ina zei

Ik zou het ook wel weten als ik poes was en in de buurt van het LKB woonde. Wat ziet het er gezellig uit zo met zijn allen.

marian zei

Wel gezellig hoor! En misschien kunt u Japekoppie duidelijk maken dat het beter dat de drie jonkies met elkaar spelen en dat hij daardoor in feite meer zijn eigen gangetje kan gaan...

japekoppie zei

Kunt u lekker uw eigen gang gaan als er zomaar "gasten" bij u in- en uitlopen, van uw bordje eten, uit uw glaasje drinken en aan uw verfspulletjes zitten? En de vuile afwas laten staan? Nou dan!
Ik krijg daar dus pijn in mijn maag van en sterke drang om op de voordeurmat te plassen. En u?