maandag 7 december 2009

Tweede duivenmoord, vervolg.


Oscar scherpt zijn nagels alvast. Waarvoor weten wij niet.

Na het opruimen van de gehavende (en zeer dode) duif, zijn wij op onderzoek uitgegaan. Wellicht konden wij zo de plek waar de duif werd vermoord nog terugvinden, en daardoor misschien ook wel een indicatie krijgen omtrent de dader. Natuurlijk bekeken wij eerst het stuk straat voor de redactie. Echter, geen veer te vinden.



Toen togen wij naar de Kruidentuin, waar we Mini tegenkwamen. Wat deed zij op de plek waar de eerste duif werd vermoord?
Die duif overigens is ondertussen opgeruimd en het perkje is enigszins aangeharkt. Nieuwe duivenveren konden wij niet vinden, dus kunnen wij concluderen dat de tweede duif niet ook op deze plek werd omgebracht. Ondertussen was Cera ons onderzoeksteam komen versterken. Zij controleerde nog even, samen met Mini, de boom.



links ziet u Cera, altijd even serieus - rechts Mini, nog erg onervaren in boomonderzoek...


Cera sloeg geen takje over

Ondertussen begon het al aardig licht te worden, maar dat had u natuurlijk zelf ook al gezien.




Oscar gaf het op. We moesten maar weer eens verder.


De Boez, erg verdacht....
En zodoende kwamen wij op het Zooiplein terecht waar onze Boez wat rondscharrelde. Maar ook hier geen tekenen die wezen op een gevecht op leven en dood, en daarmee de plek van de misdaad dus. Waar werd nu de duif omgebracht? Wij blijven het antwoord op deze vraag schuldig....

Wij hebben de mogelijkheden nog even nagelopen.
Nu wij de plek waar de duif om zeep geholpen zou kunnen zijn, niet gevonden hebben, kan het ook zijn dat het vliegbeest tenslotte helemaal niet werd vermoord, maar reeds dood werd gevonden door 1 van de haarfabrieken.
De duif kan bijvoorbeeld uit de boom zijn gevallen na een hartstilstand, of tegen een boom of motorvoertuig zijn aangevlogen en daarna spontaan zijn overleden, of....... Zegt u het maar.
Duif nummer twee is in elk geval ondertussen door de vuilnisman opgehaald en dat is voor ons een hele opluchting.
Wij overwegen dan ook deze episode af te sluiten. Eventueel, wanneer een derde duif slachtoffer zou worden, kunnen wij ons onderzoek weer heropenen. Maar eigenlijk is daar, zo vlak voor de Kerst, geen beginnen aan. Denken wij.....

1 opmerking:

Katja zei

Ik vind Boez in deze zaak toch wel de hoofdverdachte hoor !
Wat een prachtige schutkleur hebben Mini en Cera trouwens in de boom !