zondag 18 oktober 2009

Storm komt eraan!


Toen wij vroeg in de ochtend de redactiekatten "los" lieten (d.w.z. naar buiten schopten om aan het werk te gaan), zat Mini uit de parallelstraat aan onze buitentafel. Nee, ze had het duidelijk niet zo op onze medewerkers. Maar dat kunt u wel zien aan de blik die ze hen toewerpt.



Japekop had helemaal geen kwaad in de zin. Dat heeft hij (bijna) nooit. Maar natuurlijk wilde hij wel weten watvoor katvolk zo brutaal aan onze tafel durft te gaan zitten. Dus liep hij naar Mini toe.



En Mini ging op de loop en dacht zich achter een stammetje te kunnen verschuilen...


Jazeker, daar kwam mevrouw Troy ook. En die is dus niet voor de poes. Maar dat komt ook doordat ze receptioniste is en ze de boel moet bewaken. Iets wat ze trouwens graag en met overgave doet.



Tja, wat moet je eigenlijk met zo'n klein ding als Mini? Nee, die kan je niet onheus bejegenen; daar is ze nog te klein voor. Dus mevrouw Troy hield zich in en viel niet aan. Wel zo rustig, heh?




Maar Mini ging toch voor de zekerheid maar een stukje verderop, en zodoende ontstond de ruimte om de plek waar zij eerst zat te inspecteren. Juist, omdat je maar nooit weet. En natuurlijk ook omdat haarfabrieken nu eenmaal erg nieuwsgierig zijn.


Mini ging er echter niet vandoor. Nee, zij is een moedig meisje. En erg oplettend ook, want ze verloor onze twee redactiekatten heus niet uit het oog, hoor!



Mevrouw Troy was op de tafel gaan zitten want dan heeft ze beter overzicht. Ook dus weer zo logisch als wat, en we weten eigenlijk ook niet waarom we u dat nog vertellen.



Toen Mini er tenslotte vandoor was gegaan omdat ze het niet eens was met onze wijze van plaatjes schieten (we kwamen te dichtbij, vond ze), dook Oscar opeens op. Inmiddels was Japekop ook verdwenen want die moest nog aan zijn dakinspectie beginnen.



Toen Oscar zag dat mevrouw Troy buiten was, gingen zijn oren even naar achteren. En dat komt dan weer doordat hij wel eens een pak slaag van haar krijgt. Nee, we weten niet waarom, maar vermoeden dat Troy hem te brutaal vindt, en daar heeft ze dan helemaal gelijk in.


Maar goed, toen mevrouw Troy (zeker in een goede bui) geen aanstalten maakte om Oscar aan te vliegen, gingen de oortjes weer in de normale stand.
En omdat de Boez er niet was om mee te spelen (hij zat achter op het dak), bleef Os niet langer rondhangen voor de redactie. Nee zeg, hij had vast wel iets beters te doen!


Mevrouw Troy had vandaag tot taak om de straat in de gaten te houden en dat deed ze goed.



Ze raakte nog even licht in paniek toen Storm langs kwam, maar Storm had geen zin in pesterijen. Blijkbaar had hij andere dingen aan zijn hoofd. Ja, zoals zijn verhuizing. Want dat gaat dus nu definitief door. En nee, hij blijft niet in Leiden wonen maar gaat helemaal naar Groningen toe! En waarschijnlijk reeds voor het begin van het nieuwe jaar. Nou, het gaat dus vast een hele saaie winter worden als Storm hier niet meer woont. En mocht u met uw haarfabrieken in de stad Groningen wonen: timmer uw luiken maar vast dicht en werp de barricades maar op! Ja, want Storm komt eraan en dat zullen jullie merken ook; dat is een ding dat zeker is!

1 opmerking:

Annemieke zei

Mini is grappig! Het is natuurlijk jammer dat Storm gaat verhuizen, maar Mini en Oscar en het andere jonge grut brengen ook wel weer wat leven in de brouwerij.