dinsdag 20 oktober 2009

Gespannen sfeer...


Oscar had besloten de redactie te bezoeken. Hij zit wel vaker voor het Poezenloket, maar deze keer wilde hij helemaal naar binnen en niet half. En hij liet zich niet tegenhouden door de Boez.



Er werd eerst nog wat gesteggeld onder het raam door, maar tenslotte kroop Os toch naar binnen.



De Boez was het er niet mee eens. Oscar mag dan wel zijn vriendje zijn, maar dat is buiten. Op eigen terrein (waar het toch echt privé is vanwege kattenbak en voerbakjes), hoef je je vriendjes niet uit te nodigen. Alleen Cera is daar welkom, maar dat is weer een ander verhaal.


Er werd constant overlegd. Hoewel, het was meer het uitzenden van boodschappen als: Ik heb liever niet dat je hier bent (de Boez), en: Je gaat toch niet dwarsliggen, heh? (Oscar)



Ja, Oscar wilde perse de redactie in zijn geheel inspecteren. De kattenbakken waren uiteraard erg interessant. Het ging Oscar natuurlijk niet alleen om de "geur" maar hij wilde ook weten welke soort grit wij prefereren...



Doch in de keuken kwam Os niet ver. Misschien kwam dat ook doordat de Boez ondertussen genoeg had gekregen van dit bezoek en nogal dreigend zijn richting uitkwam. Nee, geen wonder want nu waren de voerbakjes in gevaar, heh?



Oscar begreep nu wel de boodschap. Hij had bovendien genoeg gezien voor zo'n eerste keer en liet zich met gemak door de Boez het raam uitzetten. We moeten daarbij ook vermelden dat Boez zijn rol niet erg overtuigend speelde en dat verontrustte ons een beetje. Immers, als je je huis wilt bewaken en je voerbakje veilig wilt stellen, mag je best wat agressiever optreden en duidelijk maken dat er grenzen zijn aan je gastvrijheid. Vervolgens kun je dan buiten best weer vriendjes zijn.



Maar Boez was een beetje in de war. Hij ging niet mee naar buiten maar bleef in de vensterbank zitten terwijl Oscar buiten op de stoel van mevrouw Troy plaats nam. Ook hij was ietwat gespannen. De sfeer was niet goed, moesten wij constateren, en even later hebben wij toch maar het Poezenloket gesloten. Pas een half uur later gaf de Boez aan weer naar buiten te willen. En een half uur is erg lang voor hem; dat kunnen wij u verzekeren!

1 opmerking:

ina zei

Haha, die eerste foto is mooi!