zaterdag 17 oktober 2009

Simba de Boskat


In Het Grote Bos dus, kwamen wij deze kleine uttel van 12 weken tegen.
Hij was met zijn mensen in een Camper gekomen en mocht aan het riempje een stapel boomstammen verkennen.


Wel, dat deed hij graag, dat verkennen. Heel enthousiast sloeg hij zijn nageltjes in het schors.



En proefde hij aan elk los- en vastzittend naaldje en schilfertje.


U ziet geen snorharen bij Simba? Dat klopt. Wij werden daarop gewezen door de mensen van Simba. Zij hadden hem met 7 weken gekregen en kwamen opeens tot de ontdekking dat de snorharen weliswaar aanwezig waren, maar dan wel als hele korte stompjes! Ja, erg merkwaardig. De dierenarts wist ook niet wat hier aan de hand was....



Maar goed, met of zonder snor is Simba toch een heel mooi katje. En er zit veel pit in, dat zagen wij direct. Hij duvelde op een gegeven moment in een spleet tussen de stammen maar kon daar gelukkig snel weer uit getrokken worden.
Zijn mensen willen proberen om Simba, elke keer als zij naar de bossen gaan, mee te blijven nemen. Dan moet hij natuurlijk wel aan het riempje lopen. Erg gezellig hoor, met je kat op stap! En zo gaat het vast een echte Boskat worden!
Nu maar hopen dat Simba deze uitjes leuk blijft vinden....


Wij weten van haarfabrieken die meegaan op vakantie en dat super vinden. Maar wij weten ook van katten die dat slechts een paar keer leuk vonden en vervolgens te kennen gaven liever thuis te blijven. Jawel, heuse drama's!
Wij wensen dus de mensen van deze kleine Simba veel succes toe! (En Simba natuurlijk ook.) Misschien horen wij nog eens wat van hen?

2 opmerkingen:

Katja zei

Wat een aandoenlijk beestje om te zien daar op die boomstammen ! En leuk idee ook, om je kat zo van het bos te laten meegenieten. Hoop dat ie het iderdaad leuk blijft vinden. Volgens mij lukt dat alleen als ze hem heel regelmatig 'uit gaan laten' in een leuke omgeving. Heb het ooit geprobeerd met Faffie toen ie een half jaar oud was, maar toen was hij waarschijnlijk al te oud en vond hij het doodeng die open lucht en ruimte om hem heen (hij kwam in die tijd verder alleen op een heel beschut balkon).

Annemieke zei

Wat een schatje!