vrijdag 23 oktober 2009

Eindelijk weer eens een verkenningstocht! (2)


Boez aarzelde nog even. Wilde hij wel mee de parallelstraat in? Er reden immers vaak bromwielen doorheen met grote snelheid? En mensen met blafbeesten liepen er soms ook! Bovendien moest je, om weer in de Katbladstraat te komen, ook nog door de Steeg van Storm!
Ja, Boez ging mee. Maar dan wel in een rotgang. Hij spurtte snel door naar de Steeg en keek toen om om te zien of Cera en de fotograaf wel volgden. Nee, dit leek in de verste verten niet op verkennen en Cera was dus ook erg ontevreden over de snelheid waarmee de Boez de parallelstraat was doorgeraasd.


En hoewel de Boez dus ongeduldig stond te wachten, deed zij kalm aan. Er moesten toch echt wel een paar struikjes en paaltjes besnuffeld worden, anders had deze wandeling helemaal geen zin gehad!


De Boez kon daar niet op wachten. Hij sloeg de hoek om, de steeg in. Cera en de fotograaf volgden, maar dan wel in hun eigen tempo.



We gingen vervolgens naar het Zooiplein. Tegenover het plein lag Oscar voor zijn huis op zijn bankje. Wij gingen hem even begroeten.



En terwijl wij hem aaiden, zagen wij opeens twee kleine oogjes door de plankjes van de bank glimmen. Het was natuurlijk Lima, die zich weer eens verstopt hield voor de boze wereld.



Nee, Lima hoefde niet te worden geaaid. Hij had liever dat we 'm smeerden en dus lieten we hem verder met rust.



Ondertussen was Boez ook naderbij gekomen. En Oscar deed wat kunstjes voor hem, dat kunt u zien op de foto. Doch Boez was niet onder de indruk, want dat paalzitten kan hij zelf ook erg goed, dus dat is niks bijzonders.



Oscar draaide nog een paar rondjes, Lima zat nog steeds achter het bankje, Cera liep aan de overkant van de straat en de Boez zag een paar vuilniszakken staan.



Erg interessant, die vuilniszakken, dus die moesten besnuffeld worden. Dat vond Oscar ook, want als er wat eetbaars in verstopt zat, wou hij dat vinden. Oscar is namelijk erg goed in het opsporen van lege visblikjes en tevens erg bedreven in het openritsen van vuilniszakken. Maar blijkbaar zat er niks lekkers in de zakken. Want Oscar stak dus de straat over omdat Cera daar was.


Cera was naar het Zooiplein gegaan en had daar een lekkere plas gevonden om uit te drinken. Ze vond het maar niks dat Oscar er zich mee kwam bemoeien. Ja, het was tenslotte haar plas want zij had 'm het eerst gevonden, heh? Daarom dus.



De Boez wou niet mee. Vraag ons niet waarom want dat weten we niet. Misschien was hij wel bang dat Zwarte Gijs er zou zijn of iemand anders wie hij vreest; iets anders kunnen we zo gauw niet bedenken. We hebben in elk geval wel ons best gedaan hem het plein op te krijgen door hem te roepen en te smeken ook te komen, maar dat ging dus mooi niet door. Boez bleef zitten waar hij zat. Tenslotte gaven we het maar op.



Er gebeurde trouwens verder niets bijzonders op het Zooiplein. Cera bracht een bezoek aan de glijbaan en vond daar een ander smakelijk plasje water, en Oscar liep een beetje om haar heen te dribbelen.



Smaakt het Cera?


Ja dus. We gingen echter niet wachten totdat Cera al het water opgeslobberd had maar keerden om en gingen nu richting de Hoftuin, want daar waren we vandaag nog niet geweest.


Cera ging natuurlijk mee met de fotograaf, en Oscar had ook wel zin in een verzetje. Maar waar bleef de Boez? Was hij naar de redactie teruggegaan of zou hij ook nog naar de Hoftuin komen? En wie waren er allemaal nog meer in de Hoftuin?
(U leest het later in deel 3!)

Geen opmerkingen: