zondag 4 oktober 2009

Leidens ontzet? Leiden bezet!!!


Japekoppie:
Is dit nu een Tom Poes? Oh, Pouce dus. En die is dus niet voor ons. Nee, die ga jij opeten vanwege 3 oktober. Om het een beetje te vieren dus, dat stadsfeest van Leiden.



Nee, ik ruik alleen maar even. Ik kom er verder niet aan, nee. Ik had liever haring gehad. Ja, want dat hoort op 3 oktober. En hutspot hoort ook, maar die mag je wat mij betreft zelf houden. Die haring is het enige positieve van die hele 3 oktober-viering. Gooi de rest maar in mijn pet, ja.



Tokkie Troy:
Nee, ik heb ook niks met die 3 oktober. Geen oog dichtgedaan vannacht, nee. Ja, later in de nacht wel, maar toen werd het al bijna licht. Ja, je weet best wat ik bedoel want jij was ook wakker. Toen was ik bovenop je gaan liggen inderdaad. Nou, zo erg was dat niet want ik ben heus niet zo zwaar.



Japekop:
Ik was ook wakker, ja. Rotlawaai inderdaad. Eerst alsmaar dat geboenk. Kermis zeg je? En de wind stond verkeerd? Nou, dat hebben wij dus geweten. En dan steeds die vreemde mensen door de straat. Ja, ook nog midden in de nacht! Nee, ik vond er niks aan, aan die 3 oktober.




En toen kwam er ook nog dat geknal. Vuurwerk ja. Ja, toen had ik het helemaal gehad. Trouwens, mijn moeder en de Boez vonden het ook eng, dat geknal. Gelukkig duurde het niet zo lang. Ja, storm en regen heh? Wel, dat was maar goed ook, dat het snertweer was. Ja, want dan duurt dat vuurwerk tenminste minder lang dus. Maar is het nu echt voorbij, al dat lawaai?



In dat geval hebben we dus wat te vieren. Dat het weer voor een jaar voorbij is allemaal, ja. En misschien omdat het dierendag is. O, was je dat vergeten? Nou, de Albert Heyn is open dus gebruik je fantasie maar. Ja, we hebben wel wat lekkers verdiend na zo'n vreselijke nacht, vind je ook niet?



Tokkie Troy:
En dan wonen wij nog best een eindje van de kermis vandaan. Maar al die arme haarfabrieken dan die daar wonen? In de straten waar die kermis was dus? Twee dagen lang van die herrie om je heen! En dat dan alles in je huis staat te trillen en dat het giert om je heen en je nergens heen kan! Vreselijk ja. Zouden de mensen daar wel eens rekening mee houden, met al die beesten die daar wonen? Nee, ik denk het ook niet. Belachelijk, zo'n kermis midden in de stad.
Nou, laten we nu dan maar gauw overgaan tot het vieren van dierendag. Om al die ellende van de afgelopen nacht te kunnen verwerken, ja. De visboer is trouwens ook open vandaag. Ja, 't is maar dat je het weet!

3 opmerkingen:

ina zei

Ben je weer helemaal beter, Annemarie?

Annemieke zei

Ik ben blij dat ik niet meer in Leiden woon met 3 oktober. Gelukkig heeft de beestenboel het weer overleefd.
Pieper kwam ons om vier uur al wakker maken - we hadden lekker voer beloofd vanwege dierendag.

de baas zei

Ja mevrouw Ina, het gaat alweer beter met mevrouw Katblad. Alleen zo'n gebroken nacht hakt er dan wel weer een beetje in. Maar we zijn weer in staat geweest om een rondje te lopen! En volgende week gaan we een weekje naar het bos om verder op te knappen...