donderdag 29 oktober 2009

Gedonder in de keuken.


Opeens vonden wij, toen wij van boven naar beneden waren gekomen, Oscar in onze keuken. Natuurlijk vroegen wij hem wat hij daar deed en hoe hij binnen was gekomen. Hij wilde daarop niet antwoorden, maar wij begrepen eigenlijk zelf al dat hij het kattenluik had genomen en nu op zoek was naar wat te snoepen. Maar Os deed alsof hij gewoon met de Boez aan het spelen was (u ziet Boez nog net onder de keukenkastjes zitten).



Nee, als we zo naar Boez' oogjes kijken, was "spelen" echt niet aan de orde! Oscar kwam gewoon een beetje stennis schoppen en brutaal wezen!


Oh? Zogenaamd kruimels verwijderen? De vloer komen schoonmaken? Ja, ja, dat kennen wij wel van Cera. Die komt ook regelmatig binnen om de keuken kruimelvrij te maken, maar daar trappen wij dus niet in.



Zie je nou wel? Gewoon eten jatten dus. Rechtstreeks uit de bakjes en niet van de vloer. Nou, daar zal Japekop wel blij mee zijn want dat is toevallig wel zijn voerbakje. Zitten we straks weer opgescheept met een chagrijnige verslaggever die wil dat wij het kattenluik verwijderen omdat Jan en Alleman op deze manier binnen kan komen. En Japekop kan daar dus erg slecht tegen. Jawel, hij doet af en toe zelfs - sinds het kattenluik er is - een plasje op de deurmat. Duidelijker kan hij zijn protest niet uiten, heh?
Maar Japekop deed op dit moment een dutje op het dekbed. Als wij snel waren, Oscar het huis zouden uitzetten en dan snel Japekop's bakje weer zouden bijvullen, hoefde Japekop niet te weten te komen wat hier nu net was voorgevallen. Dus wij geboden Oscar de tent te verlaten.



Oscar raakte daar wat van in de war. Hij dacht door het Poezenloket naar buiten te kunnen maar dat was dicht. O jee! Paniek op de vensterbank! Maar gelukkig herinnerde hij zich direct daarna dat er nog een kattenluik was. Hoewel wij Oscar niet bedreigden of anderszins agressief tegen hem deden, beukte Os het luikje zowat uit zijn voegen op zijn vlucht naar buiten. Vlak daarna verdween de Boez ook weer de straat op. Gelukkig heeft Japekop niets gemerkt van het tumult.

1 opmerking:

ina zei

Ja, grappig is dat, hè, als er een vreemde kat binnen is die door het luikje wil ontsnappen voor de mensen, vooral als het dan niet snel genoeg naar zijn zin open gaat.