vrijdag 9 oktober 2009

Gevangen op het dak.


Vanuit de redactie zagen wij vanochtend Rooie Gijs heen en weer dribbelen over het dak aan de overkant. Dus de camera gepakt en de straat op gegaan.



Gijs had duidelijk de pest in. Hij was via het slaapkamerraam het dak op gekomen maar kan dan vervolgens niet weer terug vanwege de stand van het raam. En vanwege zijn artrose dus.



Gijs keek of en hoe hij aan deze kant van het Hof naar beneden kon komen, maar alleen Cera kan dat. Zij heeft de lenigheid om via het lager gelegen garagedak op de blauwe container te springen, maar Rooie Gijs kan dat niet (meer). Hij zat dus vreselijk te balen, daarboven.



En te twijfelen over wat hij nou moest doen. Teruggaan of niet? Ach ach, wat een ellende....



Nee, Gijs was niet bepaald in zijn sas. Maar dat is hij wel vaker niet.



Wel, Gijs bleef dus gewoon zitten. En hij zat ook een stevige partij te schelden.



Of wij hem dan niet gewoon konden redden? Ja, dan moesten wij omlopen, zijn huis binnengaan en het raam uit het kozijn slopen. Of iets anders ondernemen waardoor hij gered kon worden. Maar dat wij niets deden en gewoon foto's stonden te nemen, dat kon er bij Gijs niet in.



Hij zou natuurlijk ook gewoon kunnen springen. En dan zouden wij hem best op kunnen vangen. Met een zachte deken, ja. Hadden wij die dan niet?



Nou, het was een grof schandaal. Daar zat hij dan, de partijleider van "Hof is Vol". Helemaal in zijn eentje en door iedereen in de steek gelaten. Niemand die hem wou helpen!



Rooie Gijs bleef nog een poosje zitten mopperen. Wij gingen nog even controleren of zijn slaapkamerraam echt wel open was, en dat was zo. In principe moest hij dus zijn huis weer in kunnen. Maar ja, die artrose is dus echt een probleem. En wij hadden dus toch wel met Gijs te doen. Maar even later was Gijs toch van dit deel van het dak verdwenen. Zou hij nog een poging zijn gaan wagen door het raam te gaan? Of zat hij nu elders op het dak te krijsen en te mopperen?
Als we daar nog achter komen, hoort u het van ons. Uiteraard, heh?

2 opmerkingen:

Katja zei

Misschien wel zielig voor Gijs, maar het levert wel prachtige foto's op zich, kan ie dat niet vaker doen zo op het dak?

ina zei

Prachtig, die verontwaardigde boze bek.