woensdag 21 oktober 2009

Langs de gevaarlijke weg.


Toen wij gisteravond op de fiets de Katbladbuurt inreden, zagen wij Thassos langs de gevaarlijke weg lopen. Wij vroegen hem vriendelijk wat hij zo ver van huis deed en zegden hem terug te keren naar veiliger gebied, maar Thassos besloot met ons mee te gaan naar de redactie. Hij hobbelde achter ons aan en daar wilde Thas graag met ons mee naar binnen.


Doch mevrouw Troy (zitten achter het raam) vond dat geen goed idee. De vorige ontmoeting tussen de redactiekatten en Thas was immers ook geen succes geweest? Nou dan. Nee, Thassos komt er bij ons niet in.
Wij hadden trouwens onderweg Iwan gezien, en daar hij een hoop te vertellen had en onze aandacht vroeg, gingen wij onze camera ophalen om daarna terug te keren naar de plek waar Iwan op ons stond te wachten. Dat hadden wij namelijk met hem afgesproken.
Doch wat wij al vreesden gebeurde, Thassos besloot met ons mee te lopen. En dat was geen goed plan.



In Iwan's straat aangekomen, stond Iwan inderdaad nog te wachten, maar Thassos kwam roet in het eten gooien. Wij kregen niet eens de kans om Iwan te spreken, want Thas vloog op hem af met de bedoeling ruzie te gaan schoppen. En dat lukte hem ook nog, want Iwan pikte Thassos agressieve gedrag dus niet.


Ons plan om Iwan te interviewen ging dus de mist in, dat zult u begrijpen. Thassos liep brullend en snauwend om Iwan heen en daagde hem uit. Iwan kon dat, op zijn beurt, niet over zijn kant laten gaan.



Helaas, de ruzie duurde en duurde. Erg ongezellig vonden wij. Wij hadden ons zo verheugd om weer eens even met Iwan te praten en hem te knuffelen, maar de spelbreker Thassos liet dat niet toe. Wij besloten naar de redactie terug te keren en de twee achter te laten in Iwan's straat; ze moesten het samen verder maar uitzoeken, vonden wij.
Later (veel later) kwamen wij Iwan nog tegen in de Hoftuin en konden wij hem alsnog een kleine aaibeurt geven. Doch Iwan was nog erg van streek door zijn ruzie met Thassos, voelde zich zelfs niet rustig genoeg voor een klein gesprekje en ging er al snel weer vandoor.
Wij hopen binnenkort op meer geluk.
En Thassos? Hij zal zich wel vervelen nu het terras gesloten is en het restaurant pas in de namiddag zijn deuren opent, maar dat neemt niet weg dat wij hem toch moeten adviseren een beetje dichter bij huis te blijven en niet rond te gaan zwerven langs de gevaarlijke weg. Maar we vrezen dat hij toch niet naar ons zal luisteren....

Geen opmerkingen: