donderdag 18 juni 2009

Kaija staat er alleen voor.


Kaija:
U heeft het al gehoord en gemerkt? Ja, Jaya en Tummy zijn verhuisd. Met die drie andere mormels ja, maar die zaten altijd binnen dus daar had ik sowieso niet zoveel aan. Maar Jaya ga ik dus erg missen. Vanwege de tuinbewaking ja. Ik moet het nu helemaal alleen doen. Ja, aan Jaya had ik een grote steun. Zij was erg goed in het bewaken van de tuin en als zij dienst had, kon ik met gerust hart even dutten of in mijn boom zitten soezen. Maar dat is nu verleden tijd, inderdaad.
Wel, u ziet hoe hard er hier bewaking nodig is, heh?



Ja, die kleine Boezelmans zie ik hier steeds vaker rondscharrelen. Nee, gevaarlijk is hij niet maar dat kan nog komen. Brutaal is hij in elk geval wel. En een lastpost dus ook, wat u zegt. U kunt hem hier zeker niet weghouden, heh? Nee, dat vreesde ik al...



Ja, die Gijs is af en toe ook knap vervelend. Ook brutaal ja. Dwars door alle planten heen en dan nog praatjes ook als je er wat van zegt. Ja, Jaya wist daar wel raad mee. Maar die is er nu niet meer heh? Nee, echt vriendinnen waren we niet maar ik mis haar wel, eerlijk is eerlijk.


Kijk, nu zitten ze in ons kattenkruid. Ja, die Boez en zijn vriendinnetje Cera. Nee, Cera is niet vervelend en ook niet brutaal maar ze komt altijd met dat jochie mee en dan is het een gespring van jewelste. Dwars door de tuin heen ja. En altijd maar snoepen van het kattenkruid dus. Nee, het leven is er voor mij niet gemakkelijker op geworden. Er rust een zware verantwoordelijkheid op mijn schouders en het is nog maar de vraag of ik mijn huisgenoot Siep zover kan krijgen om ook eens een beetje van die verantwoordelijkheid op zich te nemen. Ja, Siep is een geval apart en erg moeilijk in de omgang ja. Maar ik heb me voorgenomen om me maar niet al te druk te maken want voordat je het weet kun je helemaal niks meer wegens burn-out, kent u dat? Daarom ja.

1 opmerking:

Annemieke zei

haha, de Boez mag dan wel groter worden, hij kijkt nog steeds oenig af en toe! Die omkijkfoto is weer geweldig.