vrijdag 19 juni 2009

Ik ruik toch echt wat!


Mio:
Ha mevrouw Katblad! Zeker weer eetclub? Ja, want ik ruik toch echt wat. Nee, mij houdt u niet voor de gek. Ik ben namelijk gespecialiseerd in het opsporen van lekkere luchten en de etenswaren die die geuren veroorzaken. Nee, aan heerlijke geuren alleen heb je niet genoeg, je moet de oorzaak ervan achterhalen heh?
Het klopt dat ik even niet in orde ben geweest ja.



Ik at niet meer en viel toen heel snel af. Geen idee wat ik mankeerde, maar een kuurtje van het een of ander heeft me er weer bovenop geholpen. En nu ben ik weer helemaal in vorm, dus u houdt me niet voor de gek. Is het kip?



Ja, dacht ik al. Lekker gebraden in de zonnebloemolie zeker? En helemaal gaar? Als u wilt kan ik dat wel even voor u controleren. Of het wel goed gaar is ja. Nee, 1 pootje is voldoende. Voorlopig althans ja.


Maar er is nog iets. Ja, ik weet zeker dat ik nog iets ruik. Gehaktballetjes wellicht? Met een klein uitje erin verwerkt?



En weet u zeker dat die ook gaar zijn? Helemaal van binnen bedoel ik, in de kern dus? Wel, u weet het: ik controleer dat graag even. Een stuk of twee heb ik daar wel voor nodig ja. Om het zeker te weten heh? Of ze wel gaar zijn in de kern dus.


U gaat mij dus niet laten controleren? Voor mijn eigen veiligheid zegt u? Nee, grotere onzin heb ik nog nooit gehoord. U valt mij vies tegen en die kip en dat gehakt zal dan ook wel tegenvallen. Nee, ik hoef al niet meer. Ik wacht wel op mijn mens. Die gunt mij tenminste wel een behoorlijk avondmaal ja. Nee, daar hoef ik niet voor te bedelen want dat komt elke dag dik in orde. Ja, u ook smakelijk eten straks. En als er wat over is? Afijn, u weet waar ik woon.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Het ziet er lekker uit! Ik wil ook wel tester worden! Mio ziet er trouwens patent uit. Is dus gelukkig goedgekomen.

De redactie zei

Ja, het gaat weer goed met Mio. Hij was sowieso te dik, maar je wilt niet dat ze afvallen door een ziekte.
Zijn mens is tevreden, Mio ook. En daar gaat het om, toch?