woensdag 10 juni 2009

Hoofdredacteur en peettante weer thuis

Ja, vannacht zijn wij weer veilig thuisgekomen na een reis van 11 uur. Om vier uur 's middags werden wij door de bus bij het hotel opgehaald en daarna moesten wij nog vele stops maken bij andere hotels om meer mensen op te halen. Het was de warmste dag van onze vakantie; minstens een graad of 37 C maar het kan ook meer zijn geweest. Men sprak al over een hittegolf die langere tijd zou gaan duren. De laatste dagen hebben wij dan ook heerlijk aan de zeekant gezeten waar een lekker briesje stond en waar wij de laatste kattenbrokjes konden uitdelen aan al wie maar langs kwam....
Het vliegtuig vertrok om half negen plaatselijke tijd maar wij gingen nog voor een tussenlanding naar Kos. En daar wij niet zo houden van het opstijgen en landen met een vliegtuig, was dit een ware beproeving. Bovendien moesten wij op Kos het vliegtuig verlaten, en toen wij dachten een kop koffie te gaan nuttigen, bleek de koffiebar verlaten. En toen het personeel eindelijk opdook, werden wij net verzocht weer in te stappen. Dag koffie! In het vliegtuig moesten wij nog enige tijd wachten op drie dames die zoek bleken. Zij werden uiteindelijk gevonden en stapten in met het schaamrood op de kaken. Tenslotte konden wij dan eindelijk vertrekken maar kregen al direct na de start te maken met een constant gillend kind, 1 stoel voor ons. Tijdens de vlucht werd ons medegedeeld dat Arke Fly niet meer in staat was geweest de nodige etenswaren in te slaan op Schiphol, maar er was wel koffie met koeken waarvoor wij ruim moesten betalen. Gelukkig hadden wij ook nog een klef broodje in onze tas, wat wij met smaak oppeuzelden.
De vlucht ging voorspoedig en de landing op Schiphol was niet al te hard. Na nog 15 minuten taxiën werden wij losgelaten op de meest vergelegen pier waar een temperatuur werd genoteerd van 13 graden. Erg frisjes, vonden wij. Op de komst van de bagage moesten wij geruime tijd wachten. Maar dat schijnt op Schiphol niet bijzonder te zijn. Gelukkig hadden wij al voor ons vertrek naar Lesbos een taxi besteld die dan ook netjes voor ons klaar stond. Op straat vonden wij nog een gouden armband die wij hebben opgeraapt, en nu moeten wij nog verzinnen hoe deze bij de rechtmatige eigenaar terug moet komen. Maar dat terzijde.
Eerst werd peettante afgezet bij haar woning, daarna ging de hoofdredacteur nog een stukje mee met de taxi. Naar de redactie dus heh? Bij het openen van de deur zaten de drie redacteurs in de gang klaar om ons te verwelkomen. Wij kunnen u mededelen dat mevrouw Troy knap chagrijnig was, dat Japekoppie direct de koffer en andere bagage wenste te controleren en dat de Boez zeer enthousiast was en de hoofdredacteur verwende met vele kopjes en lieve geluidjes. Boez zag er wel erg groot en flink uit. Wij vermoeden dat hij in de afgelopen 15 dagen aan gewicht heeft gewonnen. Ook viel het ons op dat de redactiemedewerkers er bijzonder gezond en welvarend uitzien in vergelijking met onze modellen op Lesbos. Maar wij hadden ook niet anders verwacht. En nu gaan wij dus naar bed en brengen u later op de dag nog wel wat meer nieuws. Het was een vermoeiende dag, maar wij zijn erg blij weer op de redactie te zijn bij onze eigen haarfabrieken!

6 opmerkingen:

Wilma zei

Welkom thuis allebei!!

Annemieke zei

Welkom thuis! Jammer dat we de belevenissen van de Moesz etc niet verder kunnen volgen nu...maar ik ben natuurlijk ook zeer benieuwd hoe het met de haarfabrieken thuis gaat!

Katja zei

Welkom thuis ! Als ik dit zo lees moet je er wel wat voor over hebben voor zo'n vakantie...was de heenreis ook zo'n beproeving ?
Maar jullie hebben wel leuke katten ontmoet daar hoor ! Ben benieuwd naar de rest van de verhalen en foto's !

Mevrouw Katblad zei

Dank u wel, lieve lezers! Ja, binnenkort meer over de poezen die wij hebben ontmoet in Lesbos. Eerst even wakker worden en de boel op orde krijgen! Tot later dus!

ina zei

Wat een reis!
Je moet bijna weer op vakantie om daarvan bij te komen. Maar ik neem aan dat je nu gaat genieten van het weer thuis zijn.

marian zei

Ja we zijn weer thuis en we hebben onze vakantieliefde met Moustaki goed kunnen delen, maar hij heeft een groot hart volgens mij en ik ben ervan overtuigd dat deze rode kater meer harten heeft gebroken dan wij kunnen vermoeden!