woensdag 24 juni 2009

Loslopend wild.


We hadden al een tijdje geen foto's meer kunnen maken van Bolle-wangen omdat hij de laatste tijd minder vaak lijkt langs te komen. Het kan ook zijn dat hij minder luidruchtig is geworden, hij wel langskwam, maar dat wij hem doodgewoon niet waarnamen. In elk geval waren wij blij dat wij, toen wij op de koffie waren bij Rooie Gijs, onze camera bij ons hadden, want opeens hoorden wij zijn sirene dichterbij komen en even later zelfs de Poort door. Wij lieten ons heerlijke bakje espresso met chocoladesoesje even in de steek toen wij inderdaad nog net zijn markante verschijning achter de klaprozen en digitalis zagen verdwijnen. Want om B-w op de kiek te krijgen moet je snel zijn.



Panda (links dus heh?) had hem (B-w, rechts inderdaad) ook gehoord en keek toe hoe B-w met stevige en besliste pas de paden in de Hoftuin volgde.



Wij liepen snel om om B-w tegemoet te kunnen komen en hem zo bij verrassing te kunnen fotograferen, met zijn kop voor de lens dus. Wij dachten snel een paar foto's "en face" te kunnen nemen, maar B-w was wederom weer eens te snel voor ons.


Hij zette een sprintje in, stoof ons voorbij en liep vervolgens - wat kalmer weer - de Poort uit naar de straat van Iwan.
Er bestaat een plan om B-w te vangen, naar een dierenarts te brengen en hem te laten castreren, injecteren en wat dies meer zij, en hem dan weer "terug te zetten". Dat plan is niet van ons maar van enkele dames in een andere buurt waar B-w ook regelmatig zijn sirene laat horen. Zo te zien echter, hebben zij B-w nog niet kunnen grijpen. B-w blijft ook nooit ergens langere tijd rondhangen, alsof hij weet dat er dan mogelijk "iets" met hem zou kunnen gebeuren. Zijn instincten zijn dus uitstekend in orde.
Mocht u nu heel toevallig wat meer informatie hebben over mogelijke verblijfplaatsen van Bolle-wangen, bericht ons het aub. Misschien verlinken wij hem dan wel. Voor zijn eigen bestwil, heh?

2 opmerkingen:

ina zei

En misschien ook wel voor de dames die het slachtoffer worden van zijn avances. Ik ben toch nog steeds bang dat hij FIV heeft, dat komt nogal voor onder niet behandelde katers.

De redactie zei

En toch hebben wij vernomen dat B-w hier en daar gezonde nakomelingen heeft rondlopen en dat de moeders van die kinders het ook nog steeds goed maken. Dus.....?