woensdag 19 november 2008

Japekoppie gedwongen met ziekteverlof


Gistermiddag is onze Verkenner A en journalist Japekoppie gewond thuisgekomen. Sindsdien loopt hij mank; hij zal dus voorlopig niet in de buitendienst kunnen werken. Japekop wil ons niet vertellen wat er met hem is gebeurd, maar wij vrezen een meningsverschil over het verloop van de verkiezing van ons nieuw topmodel gevolgd door een pootgemeen.


Japekop houdt zijn kiezen stevig op elkaar. Deze foto toont de verwondingen aan zijn neus. Een nadeel als je een rose kokkert hebt, heh?


Op deze foto is te zien hoe Japekop zijn rechter voorpoot ontziet. Wij hebben geen verwonding aan deze poot kunnen waarnemen maar vermoeden dat er sprake is van een kneuzing. Gelukkig is hij nog in staat om naar de kattenbak en etensbakjes te strompelen en hij ziet ook nog kans om de trap op te komen om zodoende plaats te kunnen nemen op een zacht dekbed. Plichtsgetrouw als hij is, wilde hij vanmorgen na het ontbijt toch zijn verkenningsronde gaan maken, maar dat hebben wij hem verboden. Japekop stribbelde niet lang tegen en ging ermee akkoord gebruik te maken van de ziektewet. (Ja, bij ons Katblad is gelukkig alles keurig geregeld voor het personeel.) Verder heeft hij dus geen enkele mededeling gedaan over de oorzaak van zijn verwondingen. Daarom vragen wij mogelijke getuigen zich bij ons te melden. Dit kan eventueel anoniem via "reacties". Misschien kunnen wij op die manier de veroorzaker van Japekop's verwondingen voor het gerecht dagen en smartegeld eisen. In deze moeilijke tijden van krisis is namelijk elke vorm van inkomsten erg welkom.

9 opmerkingen:

Trudi zei

Heel veel sterkte en beterschap Japekoppie. Ik weet dat je die Boezel graag even wilt ontvluchten!
Dus snel beter worden!

Anoniem zei

Ach Japekoppie, wat zie je er droevig uit! Geef je zere poot maar veel rust, dat is het beste bij een kneuzing. Extra lekker eten helpt soms ook goed. En een paar knuffels en aaien kunnen ook wonderen doen.
Ik kom binnenkort een keer langs om daarbij van dienst te zijn, als je dat op prijs stelt.

Anoniem zei

Ach, arme Japie. Het leven van een kat gaat soms niet over rozen. Maar je hebt iig niet over je heen laten lopen. (Toch?)
Veel beterschap en laat je maar lekker vertroetelen.

Annemieke zei

Heel veel beterschap Japekoppie! Vervelend, zo'n kneuzing, maar het komt vanzelf weer goed. Hopelijk kun je Boez nog meppen met je andere poot als ie vervelend doet. Wat extra snoepjes doen vast ook wonderen.

Annemieke zei

En ik zie dat het LKB inmiddels meer dan 7000 bezoekers heeft gehad! Gefeliciteerd aan de redactie. Op naar de 10000!

marian zei

Hallo Aapje, een paar dagen op drie poten verkennen lijkt mij het beste, ik weet dat je dit toch niet laten kunt en natuurlijk ook een beetje rust houden en genieten van lekkere hapjes!

Anoniem zei

Dank voor al uw goede wensen en lieve woorden, mede namens Japekoppie! Het gaat al wat beter met zijn poot gelukkig, al kan hij er nog niet goed op lopen. Hij hinkt dus nog een beetje. Maar gisteravond heeft de hele redactie vredig op de bank naar Midsomer murders zitten kijken (gedeeltelijk kijken, gedeeltelijk slapen) en ook die rust helpt vast...

Trudi zei

Ik denk dat een programma zonder geweld meer rust zal geven :-)

Anoniem zei

Ik vond er niks aan en heb lekker liggen slapen. Maar ik schrok me rot toen er een schuur opgeblazen werd. U heeft dus helemaal gelijk, mevrouw Trudi.