zondag 2 november 2008

Chocola: Niet voor de Poes!


Boezelmans:
Nee, mag niet op het tafelkleed komen. Is regel in huis ja. Soms vergeet ik dat en dan moet mijn mens het weer tegen me zeggen, dat dat niet mag. Ja, dan zegt ze heel hard NEE. Moeilijk hoor. Vooral als er spannende dingen op tafel staan. Ja, bordje met mensensnoep. Zokola. Oh, chocola ja, zo heet dat. Nee, zoko eh, chocola is niet goed voor katten. Als je hele reep eet, kan je doodgaan, zegt mens. Heb ze opgezocht op internet. Heeft ze, ja. Pure chocola helemaal slecht. Doet iets met zweluwstelsel. Zenuwstelsel ja. Nee, weet niet wat dat is maar is wel erg.


Ja, gaat je hart op hol. En nieren ook ja. Komt door theebomide. Theobromine ja, en cafeine. Maar ze zien er zo mooi uit, die mensensnoepies!


Maar mag er dus niet aankomen, aan chocola. Is gif voor mij en voor alle andere katten ook. Nee, ook gif voor blafbeesten. Die mogen ook geen chocola nee. Vet en suiker ook niet goed voor mij? Mag ik er ook niet mee spelen? Nee dus. Jammer. Dan maar met propje spelen heh? O nee, mag niet op tafelkleed komen. Moeilijk ja. Hoelang moet ik nog opgevoed? Ik vind opvoeden niet zo leuk, nee.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik vond het altijd vreselijk klinken toen ik zelf nog klein was, maar het is voor je eigen bestwil Boezel! En kattensnoepjes zijn veel lekkerder dan chocola!

Anoniem zei

Ik vind je al heel erg keurig opgevoed hoor Boez. Ik ken katten die niet zo netjes blijven liggen kijken. Pluim voor jou en voor je personeel hoor!