woensdag 2 december 2009

Laatste sporenonderzoek.


Daar Oscar onze Japanse esdoorn aan het snoeien was (en het niet het juiste jaargetijde daarvoor is), nodigden wij hem uit mee te gaan naar de plaats van de duivenmoord (zie berichtgeving eerder deze week) voor nader onderzoek. Ja, Oscar is medeverdachte en dus was het wellicht niet zo verstandig hem mee te nemen naar de plek van de misdaad (hij zou immers belangrijke bewijsstukken kunnen wegmoffelen), maar onze esdoorn is ons een hoop waard, vandaar. Bovendien hebben er zich geen getuigen van de moord gemeld, dus zat ons onderzoek sowieso vast.


Oscar hield zich bezig met het grondonderzoek, maar voelde er niet voor om de duif zelf (die er nog steeds lag) te besnuffelen. Wij namen hem dat niet kwalijk.
Cera was trouwens ook met ons meegegaan omdat zij weer andere onderzoekmethodes hanteert die erg belangrijk kunnen zijn, en dus mogelijk wat zouden kunnen opleveren.


Zoals een gedegen boominspectie, waarbij elk stammetje en takje zorgvuldig gecontroleerd wordt op mogelijke sporen van de dader.



Toen Oscar niets bijzonders had kunnen vinden rond de vermoorde duif en het verentapijt, besloot hij tot het uitkammen van de rest van de tuin. Hier ziet u hem sporenonderzoek doen onder de varens....



Cera bekijkt van boven de activiteiten van Oscar... Zien wij haar smalend lachen of lijkt dat maar zo?


Oscar bezig met lavendelcontrole....



Wel, uiteindelijk moesten wij concluderen dat de moordenaar toch echt geen sporen heeft achtergelaten, en dat het onderzoek dus nu echt muurvast zit.
Vervolgens betekent dat weer dat wij waarschijnlijk nooit de moordenaar van de duif zullen vinden en dat de verdachten voor altijd verdacht zullen blijven. Wij hopen alleen dat e.e.a. geen roddel en achterklap tot gevolg zal hebben en dat het leven in de Katbladstraat niet in ongunstige zin zal veranderen door deze onverkwikkelijke zaak.
Wij geven de Gemeentereiniging nu trouwens toestemming het duivenlijk te verwijderen....


Onze Boez is blij dat het onderzoek is afgesloten en kan niet wachten om weer met Cera en Oscar te kunnen zooien en klooien. Of binnen spelen, dat mag ook. Hij heeft tenslotte niet voor niets al die mooie veren verzameld en naar binnen gebracht (het zijn er nu een stuk of vijftien).

1 opmerking:

Hans zei

Als ik de dader was geweest, had ik alle sporen van de duif weggemoffeld. . . .
in mijn maag, Oscar, Harremans!