woensdag 22 april 2009

Wonen langs gevaarlijk water


Dit zijn Flash en Schneider. De rode is Flash en u raadt het al, de grijze cyper dus Schneider. Ze wonen langs een gevaarlijk water, net iets buiten de Katbladbuurt.



Flash is van het voorzichtige type en dus houden we maar wat afstand. Bangmakerij houden wij niet van heh? Bovendien kennen we elkaar nog niet en willen wij niet te opdringerig overkomen.



Flash is behalve verlegen ook een beetje bang. Hij blijft daarom liever binnen zitten. Gelukkig staat de deur wijd open zodat wij toch wat plaatjes van hem kunnen schieten.



Het stel is nog erg jong. Ze hebben in hun korte leventje al een hoop meegemaakt maar daar vertellen wij een volgende keer nog over. Als we elkaar wat beter hebben leren kennen, inderdaad. Want wij mogen best nog een keer langskomen!






Schneider stapt al stoer buiten rond. Lekker tussen de fietsen dus. Op deze gracht is het gelukkig vrij rustig, qua verkeer. Maar er is wel een gevaarlijk water, heh Schneider? En de kade is ontzettend hoog!



Ja, Schneider heeft er namelijk al eens een keer in gelegen. Gelukkig is hij toen uit het water gered. Want wij moeten u verklappen dat er in dit water al vele haarfabrieken zijn verdronken. Dat heb je met die hoge kades.



Hopelijk is Schneider in het vervolg wat voorzichtiger....
Maar ja, als je ergens heel erg van schrikt of opgejaagd wordt, kun je zomaar weer in de gracht plompen!



Daarom hebben Schneiders' mensen een reddingstrap gemaakt. Voor het geval dus.
Wij hopen binnenkort naar Schneider en Flash te kunnen terugkeren om wat meer over hen te weten te komen. Voor een soort van diepteinterview als het ware. Maar daar moet u nog eventjes op wachten.

6 opmerkingen:

marian zei

Heel goed die trap. Ik hoop wel dat hij niet nodig zal hoeven te zijn. Leuk om met deze twee kennis te maken.

ina zei

Wat een leuke jongens, en wat een goed idee, die trap.

Inge zei

Hoi Annemarie, wat leuk, Schneider (zo spel je zijn naam) & Flash in je katblad.
Ze zijn zo lief!

De redactie zei

Wij hebben direct de naam gewijzigd! Dank u wel, mevrouw Inge!

Wilma zei

Ohhh, wat een lievertjes. Heel goed gedaan van die mensen. Eigenlijk zou een gemeente moeten zorgen voor vluchtwegen voor mens en dier, maar ja .....

Annemieke zei

Wat een leuk stel! Ik dacht eerst even dat Flash Iwan was, maar toen ik hem beter in beeld kreeg zag ik natuurlijk dat hij helemaal niet op Iwan lijkt.
De trap is zeker een goed idee - vrij dramatisch al die katten in de gracht.